ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Първото Sports Activity Coupé с Plug-in хибридно задвижване: новото BMW X2 xDrive25e

like0 unlike0
Auto-Press 02 Jun 2020 Новини
113
0

Първото Sports Activity Coupé с Plug-in хибридно задвижване: новото BMW X2 xDrive25e

Първото Sports Activity Coupé с Plug-in хибридно задвижване: новото BMW X2 xDrive25e
/add_images/news/062020/s_1591081214_9.jpg
  1. Първото Sports Activity Coupé с Plug-in хибридно задвижване: новото BMW X2 xDrive25e
  2. Първото Sports Activity Coupé с Plug-in хибридно задвижване: новото BMW X2 xDrive25e
  3. Първото Sports Activity Coupé с Plug-in хибридно задвижване: новото BMW X2 xDrive25e
  4. Първото Sports Activity Coupé с Plug-in хибридно задвижване: новото BMW X2 xDrive25e

Компактният SAC комбинира гъвкав спортен дух с образцова ефективност и електрически пробег до 57 километра – нови дизайнерски елементи и оборудване и за вариантите на BMW X2 с конвенционално задвижване

Екстровертното излъчване, гъвкавият спортен дух и модерните лайфстайл характеристики в премиум компактния сегмент вече се предлагат и в комбинация с електрифицирано задвижване. Новото BMW X2 xDrive25е (разход на гориво в ЕС тестов цикъл: 1,9 л/100 км; разход на електроенергия при тестовия цикъл на ЕС: 13,7 кВтч/100 км; СО2 емисии в ЕС тестов цикъл: 43 г/км) е първият Sports Activity Coupé (SAC), който благодарение на Plug-in хибридното задвижване освен ненадмината ефективност предлага и възможността за мобилност с нулеви локални емисии. С високоефективния си електромотор и литиево-йонна батерия от най-ново поколение новото BMW X2 xDrive25e постига електрически пробег от до 57 километра в тестовия цикъл на ЕС. Електромоторът и двигателят с вътрешно горене развиват системна мощност от 162 кВт/ 220 к.с. Освен това благодарение на интелигентно управляваното им взаимодействие се осигурява специфично за хибрида задвижване на четирите колела, което осигурява уникална в сегмента форма на радостта от шофирането.

Въвеждането на пазара на новото BMW X2 xDrive25e стартира през юли 2020 година. В допълнение към насочената си към бъдещето технология на задвижването Plug-in хибридният модел се отличава и с множество нови дизайнерски елементи и оборудване, които му осигуряват още по-висока атрактивност и на вариантите на Sports Activity Coupé с конвенционално задвижване. Оформената по нов начин предна част без фарове за мъгла подчертава спортното излъчване на SAC. LED фаровете с интегрирани светлини за лоши метеорологични условия подобряват видимостта при тежки атмосферни условия. Със своето лайфстайл излъчване и спортното си поведение на пътя BMW X2 повече от всякога се ориентира към изискванията на модерните целеви групи в градовете. Голямата, разширена за пръв път и с Plug-in хибридна система, гама от задвижвания отговаря на подхода Power Of Choice на BMW Group и покрива най-различните изисквания на клиентите на световните автомобилни пазари. Тя се простира от особено ефективните базови модели с бензинови и дизелови двигатели, през новия Plug-in хибриден модел до екстремно спортния върхов модел X2 M35i (среден разход на гориво: 7,1–6,8 л/ 100 км; СО2 емисии (комбинирани): 163–154 г/км) с максимална мощност от 225 кВт/ 306 к.с.

Последователно продължаване на стратегията за електрификация

С въвеждането на първия SAC с Plug-in хибридно задвижване BMW Group последователно продължава своята стратегия за електрификация. Разнообразието от модели с електрифицирано задвижване се увеличава и в другите класове, както и в премиум компактния сегмент. Новото BMW X2 xDrive25e върви по пътя на Sports Activity Vehicle BMW X1 xDrive25e (среден разход на гориво: 2,1–1,9 л/100 км; среден разход на електроенергия: 14,3– 13,8 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 48–43 г/км) и на просторния всестранен талант BMW 225xe Active Tourer (среден разход на гориво: 2,1– 1,9 л/100 км; среден разход на електроенергия: 14,2–13,5 кВтч/100км; СО2 емисии (комбинирани): 47–42 г/км). Друг компактен Plug-in хибриден модел е MINI Cooper SE Countryman ALL4 (среден разход на гориво: 2,1–1,9 л/100 км; среден разход на електроенергия: 13,9–13,5 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 47–43 г/км).

Свежи акценти и за BMW X2: вълнуваща предна част, нови цветове на каросерията, LED фарове със светлини за лоши метеорологични условия

Новото BMW X2 xDrive25e стартира на пазара със свежи дизайнерски акценти и атрактивна гама от допълнително оборудване, които успоредно с въвеждането на пазара на Plug-in хибридния модел ще са на разположение и за всички други варианти на компактния SAC. Най-ярката новост е модифицираното оформление на предната част. То осигурява особено мощно излъчване, най-вече в комбинация с Модел M Sport и Модел M Sport X. Интегрираните в серийните LED фарове светлини за лоши метеорологични условия заместват досегашните кръгли фарове за мъгла. Още от базовото ниво на оборудване визията на предната част се облагородява от гланцирано черни дизайнерски елементи. Спортното и висококачествено излъчване на SAC допълнително се подчертава от гланцирано черната рамка на долния въздухозаборник. Новите светлини за лоши метеорологични условия гарантират оптимизирано осветяване на зоните встрани от автомобила при понижена видимост чрез целенасочено включване на светлините за завиване. Освен това е разширена и програмата от допълнително оборудване за BMW X2. Пакетът Business вече ще включва и Real Time Traffic Information. Изборът от лакови покрития за каросерията е допълнен с варианта Phytonic Blue – син металик.

Повече радост от шофирането и ефективност благодарение на най- новата технология BMW eDrive

Интелигентно управляваното взаимодействие между трицилиндровия бензинов двигател и електромотора осигурява на новото BMW X2 xDrive25e не само образцова ефективност, но и характерно изражение на типичната за марката радост от шофирането. Синхронният електромотор, също както и високоволтовата батерия, която го захранва с енергия, е от четвъртото, най- ново поколение на технологията BMW eDrive, разработена от BMW Group за Plug-in хибридните модели на марката. Той развива 70 кВт/ 95 к.с. и въртящ момент от 165 Нм и подава мощността си към задните колела чрез едностепенна трансмисия. 1,5-литровият двигател с вътрешно горене развива максимална мощност от 92 кВт/125 к.с. и максимален въртящ момент от 220 Нм. Той подава мощността си към шестстепенна трансмисия Steptronic и задвижва предните колела. Създаденото по този начин специфично за хибрида задвижване на четирите колела осигурява на новото BMW X2 xDrive25e уникална в сегмента пъргавина. Освен това адаптираното бързо и прецизно към съответната ситуация на пътя разпределение на мощността между предните и задните колела осигурява максимално сцепление и стабилност на пътя при всякакви метеорологични и пътни условия.

Системната мощност на двата двигателя е 162 кВт/ 220 к.с., максималният системен въртящ момент на двата агрегата достига 385 Нм. При потегляне и ускорение спонтанното разгръщане на мощността на електромотора осигурява особено темпераментни реакции при натискане на педала на газта. Новото BMW X2 xDrive25e ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,8 секунди. Електрическият Boost допринася за особено интензивен спортен дух и при междинни ускорения и изпреварвания. Максималната скорост на новото BMW X2 xDrive25e е 195 км/ч. При пътувания на дълги разстояния електрическият Assist повишава ефективността на задвижването, като в зависимост от натоварването подпомага двигателя с вътрешно горене.

Най-новата технология на акумулаторните клетки увеличава електрическия пробег
Енергията за електрическото задвижване се съхранява в литиево-йонна батерия. Благодарение на най-новата технология на акумулаторните клетки тя се отличава с особено висока енергийна плътност. С бруто енергийния си капацитет от 10,0 кВтч батерията осигурява на новото BMW X2 xDrive25e електрически пробег до 57 километра в тестовия цикъл на ЕС. Това позволява голяма част от движението във всекидневието, например пътуванията между дома и работното място, да бъдат извършени само с помощта на електромотора при нулеви локални емисии. Освен това в рамките на BMW Charging се предлага и BMW i Wallbox за особено бързо, комфортно и ефективно зареждане у дома. Предлаганата, на някои пазари, BMW Charging карта осигурява достъп до над 320 000 обществени зарядни станции по целия свят. Напълно изтощената батерия може да бъде заредена до 100% от конвенционален домакински контакт за около 5 часа. След само 3,8 часа тя се зарежда до 80% от пълния си капацитет. С BMW i Wallbox зареждането от 0 до 100% отнема около 3,2 часа, като само след 2,4 часа се постига зареждане до 80% от пълния капацитет.

Интелигентно управление на задвижването и три режима на шофиране

Интелигентното управление на Plug-in хибридната система осигурява не само винаги ситуативно разпределение на мощността между предните и задните колела, но и оптимизирано по отношение на ефективността взаимодействие между двигателя с вътрешно горене и електромотора. При това е възможно използването и на навигационни данни, за да се адаптира управлението на задвижването към профила на маршрута и да се повиши делът на електрическите шофирания в рамките на населените места. В допълнение към това водачът може да превключва между режимите на шофиране с помощта на бутона eDrive на средната конзола. Като алтернатива на стандартната настройка AUTO eDRIVE може да бъде активиран и режим MAX eDrive, при който новото BMW X2 xDrive25e се движи само с помощта на електромотора при скорости до 135 км/ч. Режимът SAVE BATTERY предлага възможност нивото на заряд на високоволтовата батерия да бъде поддържано по време на шофиране или да бъде повишавано чрез рекуперация. По този начин капацитетът на батерията може да бъде запазен за по-късно чисто електрическо шофиране, например в града.

Благодарение на високия си електрически пробег и ниските емисии на СО2 новото BMW X2 xDrive25e отговаря на валидните в Германия критерии за регистрирането му като електромобил според закона за електрическата мобилност, както и да ползва свързаните с това специални права за движение.

Висока гъвкавост, специфично за модела серийно оборудване

Благодарение на спестяващото място разположение на високоволтовата батерия под задната седалка намалението на вместимостта на багажника спрямо моделите на BMW X2 с конвенционално задвижване е незначително. Базовата вместимост на багажника остава непроменена. Plug-in хибридният модел също се отличава с гъвкав багажник. Чрез сгъване на серийно разделените в съотношение 40:20:40 облегалки на задната седалка вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 410 до 1 290 литра.

Структурата на каросерията и настройките на окачването са адаптирани прецизно към специфичното за модела разпределение на теглото на новото BMW X2 xDrive25e. За оптимизиране на аеродинамичните качества адаптирането на пружините и амортисьорите включва и снижаване на каросерията с 10 мм спрямо вариантите на модела с конвенционално задвижване.

Специфичното за модела серийно оборудване на новото BMW X2 xDrive25e включва и акустична защита за пешеходци, както и 17-инчови алуминиеви джанти, двузонова автоматична климатична инсталация и стационарна климатизация, която може да бъде управлявана дистанционно чрез BMW Connected.

Специфичните за хибрида индикатори на контролния дисплей информират и за енергийните потоци, за актуалния и предишните нива на разход на гориво, както и за дяловете на електромотора и двигателя с вътрешно горене в цялостното задвижване на автомобила. Новото BMW X2 xDrive25e се предлага в линиите на оборудване Advantage, Advantage Plus, M Sport и M Sport X.

*Източник: www.bmw.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: