ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Първото електрическо Volvo ще се казва XC40 Recharge

like0 unlike0
Auto-Press 16 Oct 2019 Новини
50
0

Първото електрическо Volvo ще се казва XC40 Recharge

Първото електрическо Volvo ще се казва XC40 Recharge
/add_images/news/102019/s_1571227202_841.jpg
  1. Първото електрическо Volvo ще се казва XC40 Recharge

Само няколко часа преди световната премиера на първата в историята си изцяло електрическа кола, Volvo разкри подробности за изключително амбициозен план, крайната цел на който е компанията да намали въглеродният отпечатък за целия жизнен цикъл на всеки един от новите си автомобили с 40% за периода от 2018 до 2025 година.

От Volvo анонсират също така, че новата инициатива е първата й крачка към реализирането на основната й цел- да се превърне в климатично неутрална до 2040 година.

"Трансформираме нашата компания чрез конкретни действия, а не със символични обещания", коментира Хакан Самуелсон, изпълнителен директор на Volvo Cars. "Във Volvo Cars ще направим необходимото при нещата, които контролираме, а именно нашите дейности и емисиите на нашите автомобили. Също така ще направим необходимото и там, където имаме влияние, като призовем нашите доставчици и енергийният сектор да се присъедини към нас към крайната цел за климатично неутрално бъдеще".

От тази година, всеки нов модел на Volvo ще бъде лансиран на пазара в електрифицирана версия, като първата особено значима стъпка ще бъде премиерата на първата в историята на марката изцяло електрическа кола. Днес от компанията обявиха, че тя ще носи името XC40 Recharge, и че ще бъде първата от изцяло нова линия автомобили Recharge.

Новото семейство Recharge ще обединява всички изцяло електрически или зареждаеми (plug-in) хибридни пазарни предложения на марката.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: