ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Първият в света всесезонен роботизиран автобус ще бъде с гуми Nokian Hakkapeliitta

like0 unlike0
Auto-Press 22 Mar 2019 Новини
29
0

Първият в света всесезонен роботизиран автобус ще бъде с гуми Nokian Hakkapeliitta

Първият в света всесезонен роботизиран автобус ще бъде с гуми Nokian Hakkapeliitta
/add_images/news/032019/s_1553241619_921.jpg
  1. Първият в света всесезонен роботизиран автобус ще бъде с гуми Nokian Hakkapeliitta

Gacha е първият в света автономен автобус, който функционира във всякакви метеорологични условия. Това, което прави Gacha уникален, е способността му да работи надеждно дори и при трудни условия – на тъмно, а дори и на дъжд, сняг и киша. Зимните гуми Nokian Hakkapeliitta, с които е снабден автобусът, допринасят за това пътниците да се возят безопасно и комфортно и при екстремни условия.

Досега, трудните метеорологични условия са възпрепятствали безпилотните автомобили да функционират, особено при положение, че са разработвани и тествани основно на топло и меко време. Gacha използва напълно нова технология за управление, която е тествана да работи в арктическите условия на Лапландия. Това му осигурява уникално конкурентно предимство пред други решения за автономно придвижване. Стилният Gacha е революционен автомобил от ново поколение разработен от финландската фирма Sensible 4 и японската MUJI.

„Искахме да създадем автономен автобус, който да работи надеждно и при най-лошото време. Предизвикателните условия също така изискват много и от зоната на контакт между автомобила и пътя. Това направи зимните гуми Nokian Hakkapeliitta естествен избор за нас, те допълват системата ни по отличен начин.“, казва Хари Сантамала, изпълнителен директор на Sensible 4.

Разработени за екстремни условия, гумите Nokian Hakkapeliitta са плод на десетилетия опит във взискателни и променливи условия. Те са създадени за шофиране навсякъде където резките метеорологични промени са нормата. Безопасността на зимните гуми е прецизно проверена и настроена на сняг, лед и киша в „Белият Ад“, най-големият тестови център за зимни гуми в света. Над 200 дни сняг и скреж годишно предоставят взискателни и отлични условия за тестване и разработване на най-безопасните гуми в света.

Автономните автомобили изискват най-съвременни гуми

Гумите са единствената точка на контакт с повърхността на пътя, което ги превръща в много важен фактор за безопасност. Според проучване проведено наскоро от Nokian Tyres в Европа, почти 60 % от шофьорите смятат, че зимните гуми са най-важният атрибут за безопасност в един автомобил. От какви гуми ще се нуждаят автомобилите на бъдещето?

„В близко бъдеще много неща ще се случат в автомобилната индустрия. Технологиите в трафика за движение се развиват и автономните превозни средства ще бъдат част от ежедневието. Системите за контрол на тези самоуправляващи се автомобили изискват най-съвременни гуми и разнообразни данни за тяхната работа, за да направят шофирането контролируемо и безопасно във всички ситуации. Разработването на нови видове услуги и умни технологии за гумите ни позволява да посрещнем променящите се нужди на трафика на бъдещето, както и нуждите на клиентите ни.“, казва Юка Каси, старши вицепрезидент „Продукти и технологии“ на Nokian Tyres.

Gacha автобусът, снабден със здравите зимни гуми Nokian Hakkapeliitta R3, беше представен на публиката през март 2019. Планът е той да започне да се използва за превоз на пътници в три финландски града тази пролет. Sensible 4 и MUJI смятат да разработят автономни мокробуси за обществена употреба и да предоставят транспортни услуги на потребителите още през 2021.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: