ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Първа доставка на електромобила POLESTAR 2 в Европа

like0 unlike0
Auto-Press 30 Jul 2020 Новини
61
0
Първа доставка на електромобила POLESTAR 2 в Европа

Производителят на луксозни електрифицирани автомобили POLESTAR обяви, че в централата на компанията в Гьотеборг е била осъществена първата доставка на изцяло електрическия модел POLESTAR 2.

"Поръчах моя Polestar 2 в деня на лансирането му", коментира Стур Стенсон при доставката на електромобила. "Това е моята първа електрическа кола и имам монтирана соларна инсталация на покрива за по-лесно зареждане в домашни условия. Изчел съм всички отлични ревюта по вестниците и онлайн, и през годините съм взимал много нови коли, но това е най-значимият момент до момента".

Първият клиентски POLESTAR 2 е изпълнен в цвят Thunder и е с Charcoal WeaveTech веган интериор. С изцяло електрическо задвижване, автомобилът е оборудван с два електромотора и батерия с капацитет от 78 kWh, което дава възможност за изминаването на около 500 километра. Самият батериен блок е интегриран в пода на автомобила и допринася за по-голямата здравина на конструкцията.

С четири задвижващи колела, мощност от 408 конски сили и въртящ момент от 660 Нм, POLESTAR 2 е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а за още по-динамично пътно поведение от компанията са предвидили възможност за поръчка на електромобила с пакет Performance, в който са включени оптимизации по окачването, спирачната система и уникални 20-цолови джанти.

Уникалното при Polestar 2 е това, че той се превръща в първата кола в света, в която ще има пълна софтуерна интеграция на продуктите на Google, в това число Google Maps, Google Assistant и други.

Volkswagen анонсира Mini-Camper Автосалон Мюнхен 2021: Каква е концепцията (Видео)

Подобни

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

• Maserati разширява колекцията Trofeo: към Levante се присъединяват Ghibli и Quattroporte • Ghibli и Quattroporte Trofeo:...

Екстремен офроуд с новото BRONCO (Видео)

Екстремен офроуд с новото BRONCO (Видео)

Преди около месец, FORD разкри първите подробности за изцяло новото си BRONCO, което се оказа, че ще продължи да съществува под...

NOVITEC даде 707 конски сили на McLaren GT (Видео)

NOVITEC даде 707 конски сили на McLaren GT (Видео)

Специалистът в областта на доработката на луксозни спортни автомобили NOVITEC анонсира подробности за новата си програма за...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: