ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Отворени са офертите за рехабилитацията на 17 км пътища в Северна България

like0 unlike0
Auto-Press 11 Feb 2019 Новини
188
0
Отворени са офертите за рехабилитацията на 17 км пътища в Северна България

Отворени са офертите на участниците в обществената поръчка за избор на изпълнители при рехабилитацията на 17 км пътища в Северна България. Със средства от програма Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 г. и държавния бюджет основно ще се ремонтират 7,7 км от второкласния път II-81 Берковица - Монтана (от км 86+289 до км 94+000) и 9,3 км от третокласния път III-118 Гулянци - Долна Митрополия (от км 14+786 до км 24+150). Индикативната стойност на поръчката е 10 361 134 лв. без ДДС.

На третокласния път III-118 Гулянци - Долна Митрополия, в отсечката Долна Митрополия - Победа - Подем, ще бъде изцяло подменена пътната настилка, хоризонталната маркировка, пътните знаци и ограничителните системи. Ще бъде ремонтиран и мостът над р. Барата в град Долна Митрополия, който е с дължина 10 м. Индикативната стойност на ремонта е 5 928 230 лв. без ДДС.

6 са отворените оферти за рехабилитацията на участък от път III-118 Гулянци - Долна Митрополия. Те са на:

„Автомагистрали-Черно море“ АД;

„Консорциум Виастрой – Т“, с участници: „Виастрой“ АД и „Пътинженерингстрой – Т“ ЕАД;

„Лапидария“ ДЗЗД, в което са: „ПСТ Груп“ ЕАД и „Новако Строй“ ЕООД;

Обединение „Инфрастрой 2019“, с участници: „Гарант-90-Цонев и Сие“ ООД и „Хая-С“ ООД;

Обединение „ГЕОПЪТ ПЛЕВЕН МОНТАНА“, в което са: „Геострой“ АД и „Пътстрой-92“ АД;

„Трейс Груп Холд“ АД.

Основният ремонт на път II-81 Берковица – Монтана, в участъка Боровци - Благово, включва подмяна на пътната настилка, хоризонталната маркировка, ограничителните системи и пътните знаци. Габаритът на тесен участък от пътя, с дължина 35 м, ще бъде разширен и ще се ремонтира мостът над р. Бързия, който е 102 м. Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 4 432 904 лв. без ДДС.

5 са отворените оферти за основния ремонт на отсечка от път II-81 Берковица – Монтана. Те са на:

„ВДХ“ АД;

Обединение „ГЕОПЪТ ПЛЕВЕН МОНТАНА“, с участници: „Геострой“ АД и „Пътстрой-92“ АД;

„Пътинженеринг-М“ АД;

„Трейс Груп Холд“ АД;

„Мегаинвест – холд“ ЕООД.

Второкласният път II-81 София - Петрохан - Лом е основна комуникация на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом. Подобряването на състоянието на път II-81 е сред приоритетите на Агенция „Пътна инфраструктура“ и в момента по Оперативна програма „Региони в растеж“ се рехабилитират още 43 км от пътя на територията на област София. С успешното завършване на обекта ще бъде обновен целият проход „Петрохан“, тъй като отсечката на територията на област Монтана беше ремонтирана през 2015 г. по програма „Транзитни пътища V“.

*Източник: www.api.bg

BMW Group България с обзор на търговското представяне през 2018 г. в международен план и на българския пазар Toyota ще предложи автомобили на “абонамент”

Подобни

Volvo Cars представя обновения SUV Volvo XC90

Volvo Cars представя обновения SUV Volvo XC90

Фейслифтът на флагмана на Volvo идва с нова опция за електрифицирано задвижване Volvo Cars представи днес обновена версия...

Volvo Trucks търси шофьори на камиони, спасили живот

Volvo Trucks търси шофьори на камиони, спасили живот

Историите на шофьори на камиони, спасили живот, ще разкаже Volvo Trucks в рамките на кампанията „Героите зад волана – Героите зад...

BMW Group и Daimler AG полагат основите на новата градска мобилност с инвестиция от 1 000 000 000 евро

BMW Group и Daimler AG полагат основите на новата градска мобилност с инвестиция от 1 000 000 000 евро

Днес автомобилните гиганти BMW Group и Daimler AG обявиха, че двете компании ще обединят своите решения за градска мобилност, за да...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: