ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Отборът на Технически университет - София Formula Student подготвя трети български състезателен болид

like0 unlike0
Auto-Press 13 Mar 2019 Новини
77
0
Отборът на Технически университет - София Formula Student подготвя трети български състезателен болид

Отборът на Технически университет-София Formula Student за първи път е класиран за Formula Student Netherlands. Международното състезание, в което участват отбори от над 100 престижни университети от цял свят, ще се проведе от 7-ми до 11-ти юли 2019 г. на писта Assen, където също се провеждат и кръгове от F1 и Mоto GP.

В момента отборът подготвя и трета версия на първия български състезателен болид. Той ще бъде подобрена версия на този от сезон 2018. В него са вложени много нови инженерни разработки, които са новост на технологичния пазар у нас и по света.

Formula Student е един от успешните студентски проекти на Технически университет-София.

Мотивирани студенти от различни факултети на университета преди четири години сформираха ОТБОРА, който проектира и реализира прототип на състезателен болид.

За втора поредна година отборът се класира и за престижното международно студентско състезание FS ImechE (Institution of mechanical Engineers). То е от международните серии Formula Student и се провежда на пистата от календара на F1 Silverstone, Великобритания и е най-утвърденото европейско състезание в сферата на инженерното образование. Надпреварата има за цел да развива предприемачески и иновативни идеи у младите инженери и да насърчава повече млади хора да започнат кариера в инженерството. Всяка година на Silverstone за участие в състезанието пристигат повече от 100 отбора от целия свят.

*Източник: ТУ-София

185 конски сили за Ford Transit Custom Sport Прощавайте празни надежди – VW избира Сърбия за завода си в Източна Европа?

Подобни

Koenigsegg разпродаде Jesko. Производството започва след година и половина

Koenigsegg разпродаде Jesko. Производството започва след година и половина

Днес производителят на нишови луксозни хиперавтомобили Koenigsegg обяви, че компанията е разпродала цялата предвидена квота на...

Alfa Romeo с нов дом в София (Видео)

Alfa Romeo с нов дом в София (Видео)

Официалният вносител на Alfa Romeo в България- Ауто Италия, откри изцяло нов изложбен център на легендарната марка в София....

SKODA с нова хитринка в семейството Simply Clever

SKODA с нова хитринка в семейството Simply Clever

През последните няколко години портфолиото на семейството аксесоари и решения Simply Clever на SKODA непрекъснато се разширява....

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: