ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Opel първи в света с достъпен електрически рали автомобил!

like0 unlike0
Auto-Press 22 Aug 2019 Новини
121
0
Opel първи в света с достъпен електрически рали автомобил!

Opel е първият производител в света, който предлага напълно електрически автомобил за потребителски спортове. E-racer ще отбележи световната си премиера на международното автомобилно изложение в Frankfurt IAA от 12 до 22 септември. Машината е развита на базата на вече достъпния за поръчки Opel Corsa-e. През следващата година ще бъде представена веригата ADAC Opel e-Rally Cup - първата в света за спортни електрически превозни средства.

Opel и ADAC продължават успешното си партньорство с тази нова състезателна серия. През последните няколко години ADAC Opel Rallye Cup “произведе” близо сто талантливи пилота от 18 държави и се доказа като перфектна платформа за началното ниво за рали. Пилоти успяха да покажат своите умения в международен план в юношеския екип на ADAC Opel Rallye. Юношите на Opel спечелиха с ADAM R2 четири титли в европейския шампионат поред (2015 до 2018 г.). Сега идва ред на новата Opel Corsa-e да замени ADAM на рали трасето. Новият машина е с мощност от 100 кВт/136 к.с. и максимален въртящ момент от 260 Нм.

„Corsa-e е електрическата кола за всеки - напълно подходяща за ежедневна употреба и абсолютно достъпна. Атрибут, който също и особено е важен в автомобилния спорт. В допълнение, новата Corsa е и много динамична. Въз основа на производственото возило, сега разработихме електрически рали автомобил - като първият производител в света " - сподели босът на Opel Михаел Льошелер.

Спортният президент на ADAC Херман Томчик добавя: „С подкрепата на ADAC и Opel e-Rally сега за първи път вкарваме електрически задвижвания в популярните спортове и най-вече за насърчаване на младите таланти. Иновативната концепция и сътрудничеството с гупата PSA отварят нови възможности, особено в популяризирането на младите таланти. Сигурен съм, че ADAC Opel e-Rally Cup ще има сигнален ефект върху моторния спорт далеч отвъд границите на Германия. "

ADAC Opel e-Rally Cup първоначално ще се проведе като част от немския рали шампионат и в избрани други събития. Стартът на купата е планиран за лятото на 2020 година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: