ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Opel отбелязва 50 години на Ascona и Manta

like0 unlike0
Auto-Press 13 Feb 2020 Новини
47
0

Opel отбелязва 50 години на Ascona и Manta

Opel отбелязва 50 години на Ascona и Manta
/add_images/news/022020/s_1581595206_888.jpg
  1. Opel отбелязва 50 години на Ascona и Manta
  2. Opel отбелязва 50 години на Ascona и Manta
  3. Opel отбелязва 50 години на Ascona и Manta
  4. Opel отбелязва 50 години на Ascona и Manta

През 2020 се отбелязват 50 години от появата на два от най-емблематичните модели в цялата история на Opel- Ascona и Manta, които са и едни от малкото представители на марката, продавани успешно и на територията на Съединените Американски Щати.

За да отбележи своите две легендарни коли, през тази година Opel ще организира няколко специални мероприятия, първото от които ще бъде по време на Bodensee Klassik (7-9 май). Следващото събитие ще се проведе на 28 юни в Рюселсхайм, като в него се очаква да се включат около 100 представителя на Ascona и Manta A, а от 25 до 27 септември ще се състои и специален събор на собствениците на Manta, като организаторите са избрали Тимендорфер Странд, където преди 50 години е била и медийната премиера на оригиналната версия на модела.

Manta е представена пред медиите през септември 1970 година и върху елегантното купе могат да бъдат забелязани емблеми, изобразяващи уникалната риба manta ray, чието изображение е създадено въз основа на снимките на известния френски морски биолог Жак-Ив Кусто. „Моделирани” по подобие на така наречените пони автомобили (достъпни, компактни, за американските представи, автомобили с изключително стилен дизайн и обикновено висока мощност), които са популярни в САЩ по това време, спортната Manta е позиционирана като автомобил, който е с различна насоченост от конвенционалното купе и традиционния седан. Както пони автомобилите, Manta е стилна, но едновременно с това и подходяща и удобна за всекидневна употреба.

Ascona дебютира на автомобилния салон в Торино през 1970 година, а в пресинформацията е обявена за „автомобилът на техническото бъдеще” (car of the technical future). Тя е позиционирана между Kadett и Rekord и е насочена към един нарастващ автомобилен сегмент. До март 1975 година са произведени 691.438 броя от модела Ascona A.

В технологично отношение ходовата част и задвижването на Ascona и Manta са идентични. Предният мост е с независимо окачване на колелата със спирални пружини и телескопични амортисьори, докато отзад се използва твърд мост фиксиран с две надлъжни рамена и панардов прът.

Ascona се предлага във версии седан с две или четири врати в стандартни и луксозни модификации. Оборудвана е с 1.6-литров, четирицилиндров двигател с мощност 68 к.с. или във вариант с по-висока степен на сгъстяване с 80 к.с. в S- версията.

Електрическият Mustang Mach-E е в Европа Автосалон Женева 2020 : Ще го бъде ли?

Подобни

Как да обезопасим ремаркето?

Как да обезопасим ремаркето?

Висококачествените каравани и ремаркета са доста апетитна цел за апашите. Как можете най-добре да ги защитите? Специалистът по...

„Мистър две“ - култовата Toyota MR2

„Мистър две“ - култовата Toyota MR2

Очевиден е прякорът "Мистър Втори" на Toyota MR2. Японският двуместен спортен автомобил със средно разположен двигател...

Volkswagen отчита засилен интерес към електрифицираните си автомобили

Volkswagen отчита засилен интерес към електрифицираните си автомобили

Volkswagen обяви, че още преди пазарното лансиране на изцяло новия и 100% електрически модел ID.3 през лятото на тази година,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: