ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео

like0 unlike0
Auto-Press 16 Nov 2019 Новини
209
0

Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео

Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
/add_images/news/112019/s_1573894802_469.jpg
  1. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  2. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  3. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  4. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  5. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  6. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  7. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  8. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  9. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  10. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  11. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  12. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  13. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  14. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео
  15. Новото SsangYong Korando – достоен конкурент! - видео

Автомобилите на двата дракона /SsangYong на корейски/ са добре познати у нас благодарение усилията на неголемия, но вече много опитен колектив на официалния представител на марката Ратола Корпорация. Качествата им са оценени достойно, както от индивидуални клиенти, така и от корпоративни. Корейската марка от години е специализирана в произовдството на автомобили тип SUV, тръгна навремето с възли и агрегати от известни германски производители като Mercedes и Zf, успешно продължава сътрудничеството си с тях и днес.

Наскоро имах възможност да тествам новото поколение на моделът им SsangYong Korando, който приятно ме изненада. Моделната история на Korando съвсем не е нова - съществува от 1983 г. Първото поколение всъщност е копие на оригиналния джип от САЩ. Вторият напомняше силно на лодка със стесняваща се предница и тясно събрани “очи”, а третата с доста тривиален дизайн не остави сериозни спомени дори във феновете на марката.

Новото, четвърто по ред поколение, обаче, ще помогне още повече за обръщане представите на купувачите за марката, следвайки новата вълна в дизайна на неговите модели, наложена вече с моделаTivoli. Не търсете в създаването на новото Korando италианска дизайнерска следа, която беше характерна при предишните модели на марката. Дизайнът на новия модел е дело на развойнитя център на марката - SsangYong R&D Centre в Пюонгтаек, Южна Корея.

Дизайнът на Korando е изчистен с ясно структуриран преден край, удължена странична линия с нежно подчертани калници и широко изглеждащата задна чест с извитата непрекъсната хромирана облицовка. Линията на покрива пада много дискретно отзад, което с признателност ще се усеща от по-височките пътници отзад, тъй като няма да им се налага да се притесняват от ограниченото пространство над главите.

Симпатичното първо впечатление продължава и вътре в колата. Точността на сглобяване и качественият външен вид на материалите е на топ-нивот. Добре оформените седалки със странична поддръжка на тялото и облегалките съчетават комфорт и добро телодържане дори при бързо каране в засукани завои. Положително впечатление правят задните седалки – добната им част е достатъчно дълга така че бедрата по цялата си зона намират опора. Това превръща Korando, заедно с големия му багажник (551 - 1.248 литра) в приятен автомобил за по-дълги туристически пътувания, дори ако на борда са повече от двама души.

От версия Quartz, на разположение е 9,2-инчов дисплей поддържащ водача в изпълнение на неговите навигационни задачи. Има възможност информацията да се прехвърля и на екрана на водача с променливо конфигуриране, освен основната за скоростта на движение и оборотите на двигателя.

Абсолютно нов в Korando от края на ноември 2019 г. е бензиновият двигател, доставян от Mercedes, който доработен самостоятелно от SsangYong. Става дума за 1,5-литровият турбо предлагащ максимална мощност от 163 к.с. и допълващ предложението с 1.6-литровия дизелов двигател. Бензиновата версия е по-бърза от дизеловия си събрат, който предлага и по-ниска мощност - 136 к.с. Максималният въртящ момент от 280 Nm (автоматикът е с 20 Nm по-малко) позволява бърза реакция на дросела от началото на оборотите.

По отношение на трансмисиите клиентът може да избира между ръчно и автоматично превключване - и двете с по шест предавки. Препоръчвам автоматика, която точно и дискретно осигурява правилните нива на работа на мотора при шофиране.

Добре балансираното окачване и електрически усилваният волан гарантират приятно изживяване при шофиране. Завоите могат да бъдат прецизно контролирани при предлаганата успешна комбинация от достатъчно твърдото и не твърде директно окачване.

Новият модел на SsangYong предлага на клиента избор, независимо от двигателя и трансмисията, за това дали иска колата му да бъде само с предно или пълно задвижване на четирите колела. При конкуренцията този свободен избор е много често ограничен.

Вариантите на оборудването са пет - Кристал, Кехлибар, Кварц, Оникс и Сапфир. На всеки етап (скок на цените с около 3 000 евро) оборудването е естествено повече. Онези, които искат да разполагат с функциите за безопасност, следене на слепите зони, помощник за смяна на лентата, както и предупреждението за напречно движение при паркиране и тръгване, няма как да не се бръкнат малко по-дълбоко.

Но трябва да се подчертае, че дори в основния модел няма недостиг на оборудване за безопасност и системи за помощ. Предполагам че ценоразписът ще започва от 50-е хиляди, като ще има надбавки за автоматичната трансмисия, за дизеловия вариант, както и за пълното. Топ-вариантът Korando Benzin Sapphire със специална боя, задвижване на четирите колела, автоматик, задвижвана задна врата, електрически люк, 19-цолови джанти и вътрешно сиво/бежово навярно ще удари 80-е хиляди. Но едва ли е нужно да го гоните крайности.

Korando е напълно готов за битката конкурентите си сред които като основен се сочи от производителя Nissan Qashqai. Към края на 2020-а година се очаква и напълно електрически вариант, представа за който дава концептът e-SIV, показан по време на автосалона в Женева през 2018-а година. Той електродвигател с мощност 190 к.с. и акумулатор с капацитет от 61,5 кВтч. За този вариант се очаква пробег с едно зареждане от над 400 км.

Спецификации на SsangYong Korando 1.5 T-GDI

Дължина / ширина / височина: 4,55 / 1,87 / 1,62 м
- Двигател: 4-цилиндров турбо бензинов двигател

- Ходов обем: 1497 куб.см

- Максимална мощност: 120 кВт / 163 к.с. при 5000/ мин

- Макс. въртящ момент: 280 Нм при 1500 - 4000/ мин

-Максимална скорост 191 км / ч

- 0 -100 км/ч 12 сек.

- Стандартна консумация на 100 км: 6,8 л

- CO2 емисии: 158 г/км

- Емисионен стандарт: Euro 6d temp

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: