ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 26 Jun 2020 Новини
178
0

Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)

Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
/add_images/news/062020/s_1593162002_881.jpg
  1. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  2. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  3. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  4. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  5. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  6. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  7. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  8. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  9. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  10. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  11. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  12. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  13. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  14. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  15. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  16. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  17. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  18. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  19. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  20. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  21. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  22. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  23. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  24. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  25. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  26. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  27. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  28. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)
  29. Новото Renault ZOE - (Не)Прикрит потенциал (Видео)

След седем години и стотици хиляди реализирани представителя след пазарното си лансиране, Renault ZOE се доказа като едно от най-разумните предложения за градска електрическа мобилност. През миналата година, френската марка лансира на пазара новата версия на компактния си електромобил, който освен множество промени по екстериора и интериора, даде на потребителите и изключително сериозно предимство чрез интегрираната още по-голяма батерия и по-мощен електрически мотор. Малкото ZOE вече разполага с потенциал за значително по-сериозни и безгрижни междуградски пътувания.

По отношение на екстериорния дизайн, новата версия на Renault не се различава рязко от своя предшественик. Промените са по-скоро стилистични и основно свързани с предната част на купето, където откриваме изцяло нова броня, нови предни и задни диодни (LED ) светлини и преден капак. Макар и козметични, разликите допринасят за постигането на една по-модерна и отличаваща се визия, и в известна степен подготвят "публиката" за новостите в интериора, който за разлика от външността, е почти цялостно трансформиран.

С изключение на общото изпълнение на панелите на вратите, всичко във вътрешността на Renault ZOE е ново. Първият допир с електромобила е под формата на познатият от новото Clio и Captur ергономичен многофункционален волан, в средната част на който откриваме стилизирана със синя рамка лого на френската марка.

Следващата основна новост при ZOE е свързана с изцяло новото предно табло с интегрирани дигитално инструментално табло с висока резолюция и високо изнесени в горната средна и дясна част въздуховоди. Средната част на конфитурацията е доминирана от вертикалният 10-инчов бордови дисплей на интернет (Renault EASY CONNECT) свързаната система Renault EASY LINK. Същата предлага редица добавени функционалности, позициониране на зарядни станции, свързаност за мобилни телефони чрез Apple CarPlay и Android Auto, както и допълнителни разширени възможности за по-безпроблемна ежедневна упротреба чрез приложението за мобилен телефон MY Renault. Навигационната система на TomTom пък е интегрирана с търсачката на Google и предоставя значително улеснение при търсене на обекти.

Благодарение на интерфейса на бордовата система Renault EASY LINK, водачът може да избира стила и конфигурирането като позиции на подаваната на инструментално табло информация, като по-този начин се постига допълнителна персонализация на изживяването.

Друг изцяло нов елемент от интериора на Renault ZOE е "скоростният" му лост e-shifter, който е комбиниран с нова автоматична ръчна спирачка. Докато при предшественика на модела изпълнението беше класическо, при новия скоростен лост откриваме компактен футуристичен джойстик с три основни позиции- движение напред, неутрална и движение назад. Селекторът също така дава възможност на водача да избира между две нива на регенериране на енергия при движение по инерция и при спиране. При избор на второто (B, избира се чрез двукратко придърпване на лоста назад), движението в градска среда може да бъде осъществявано само чрез един педал.

Интересен момент в интериора на ZOE е изключително сериозната употреба на рециклирани материали, които могат да бъдат открити както по предното табло, така и по тапицерията на ергономичните седалки, които от своя страна са изпълнени или изцяло в рециклиран текстил или в комбинация с кожа.

Истинското предимство на новата версия на ZOE в сравнение с предшественика му е неговата значително по-голяма като капацитет, но не и като габарити, батерия, както и по-мощния му електромотор (R135).

Новият батериен блок на Renault ZOE е с капацитет от 52 kWh, което представлява сериозно увеличение в сравнение с 40 kWh от предходната версия и 22 kWh на оригиналната версия на модела от 2012 година. Според замервания на компанията в реални среда и експлоатационни условия, автономният пробег на електромобила е 390 километра.

По време на нашия тест (градско, извънградско и магистрала) границата от 300 километра се оказа напълно адекватна, а с малко по-внимателно каране и употреба в предимно градска среда автономността от почти 400 километра е реално реализируема.

Освен с по-голяма батерия, Renault ZOE, което е налично и във версия с батерията си от предходната си версия- 40 kWh, в комбинация с по-маломощния електромотор (R110), вече може да се похвали и с възможност за бързо (50 kW) зареждане, когато е налична съответната инфраструктура. В този случай, акумулирането на нови 150 километра пробег отнема половин час. При включване към инсталация за бърз заряд (22 kW) 125 километра се генерират за час, а за пълното зареждане на батерията в домашна обстановка- директно от домашна инсталация, са необходими около 9 часа.

Именно по отношение на улесненията за зареждане, от българското представителство на Renault- Рено-Нисан България, са подготвили и приятна изненада за онези, които изберат ZOE. При покупка на електромобила, те получават сериозен бонус под формата на домашна инсталация (7 kW или 22 kW) и ваучер за зареждане в мрежата публични зарядни станции на ElDrive на обща стойност от 6500 лева.

В сравнение със своя предшественик, новото ZOE предлага не само по-модерен дизайн, технологии, функционалности и увеличен пробег, но и по-динамично пътно поведение- както при потегляне от място, така и при набиране на скорост в диапазона 80-120 км/ч. От Renault коментират, че за това упражнение, на новата версия са необходими 7.1 секунди, което е с респектиращите 2.1 секунди по-добро постижение в сравнение с предшественика. Класическата дистанция 0-100 км/ч се превзема успешно за под 10 секунди, а максималната скорост на движение е електронно ограничена на 140 км/ч.

Като цяло, новото ZOE стои много стабилно на пътя, като предлага релаксиращо пътуване, факт в резултат както на вътрешното желание за икономия на енергия, така и на отлично обезшуменото купе.

За допълнителното спокойствие на водача и неговите спътници, а и на всички останали участници в пътното движение, Renault ZOE разхолага с най-модерните технологични достояния на френската марка в областта на активната и пасивна безопасност. В екипировката на електромобила могат да бъдат открити системи за разпознаване на пътните ленти с функция за задържане на колата в пътното платно, автоматични светлини, предупреждение при наличие на обект в сляпата точка на погледа на водача, активен спирачен асистент с разпознаване на други превозни средства, велосипедисти и пещеходци, полуавтоматичен паркинг асистент EASY PARK ASSIST и други.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: