ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 18 Jan 2020 Новини
263
0

Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)

Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
/add_images/news/012020/s_1579341602_702.jpg
  1. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  2. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  3. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  4. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  5. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  6. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  7. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  8. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  9. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  10. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  11. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  12. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  13. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  14. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  15. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  16. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  17. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  18. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  19. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  20. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  21. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  22. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  23. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  24. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)
  25. Новото Peugeot 208: Изкачването продължава (Видео)

Има автомобили, които грабват погледа. Има и такива, които докосват сърцето. Има и такива, които впечатляват разума. Много рядко обаче се появяват такива, които въздействат и на трите моментално- още на пръв поглед. Новото Peugeot 208 е точно такава кола.

Новото Peugeot 208, което вече официално присъства и на родния автомобилен пазар, се вписва идеално в актуалната моделна линия на френската марка, като идва с впечатляващ дизайн, богат набор технологични решения, в това число и разработено в България, ергономичен и изключително хитроумен интериор, висококачествени материали и внимание към детайлите и сглобката, които са огромни стъпки нагоре от това, което асоциираме с марката отпреди 3-4 години.

Новата генерация на Peugeot 208, която дебютира през пролетта на миналата година по време на международното изложение в Женева, е разработено на модулната CMP (Common Modular Platform) платформа и идва с изцяло нов, значително по-динамичен, но и стилен екстериорен дизайн, свеж, високотехнологичен и ергономичен интериор. Благодарение на модерната си гама задвижващи агрегати, новото 208 обещава да бъде и по-икономично в сравнение с предшественика си, като фактори тук са и намаленото му с 30 килограма тегло, оптимизираната аеродинамика с равно подподово пространство и електронно контролирани въздуховоди, специални гуми и окачване.

В гамата двигатели за новото Peugeot 208 фигурират класически версии с агрегати с вътрешно горене, в това число модификациите PureTech 75 BVM5, PureTech 100 BVM6 или EAT8, PureTech 130 EAT8 и BlueHDi 100 BVM6, които колкото и отлично конфигурирани за икономия и динамика, не са чак толкова основен акцент при автомобила.

Истинската новост при компактния модел е неговата нова и изцяло електрическа модификация e-208 с мощност от 136 конски сили, въртящ момент от 260 Нм, избор между три основни режима на работа- Eco, Normal и Sport, и два режима на работа на системата за регенериране на спирачната енергия. С батериен блок с капацитет от 50 kWh, Peugeot e-208 е в състояние да предложи свободен пробег от до 340 километра (WLTP процедура на замерване) и 450 километра (NEDC), като идва със заводска гаранция от осем години или 160 000 километра за 70% от капацитета си.

Батерията на PEUGEOT e-208 позволява зареждане в три основни режима- чрез домашната инсталация за 16 часа, с помощта на Wall Box (11 kW) система за 5 часа и 15 минути и с инсталация за бърза заряд (100 kW), като в случая може да бъде постигнат заряд от 80% за 30 минути.

Традиционно за актуалната стратегия на марката, новото Peugeot 208 идва с впечатляващ набор системи за повишаване на активната безопасност и комфорта на борда, в това число адаптивен круз контрол, система за позициониране на автомобила на пътното платно, паркинг асистент, система за задържане на колата в пътното платно, автоматични светлини и други.

Тези, а и всички останали системи, с които може да бъде оборудвано новото Peugeot 208, са добре дошли на борда на компактния автомобил, който обаче сам по себе си предлага изключително стабилно пътно поведение и отлични варианти на задвижване. Дори базовата версия на модела обещава да отговори на всички ежедневни нужди, с основен акцент върху икономичността, а по-мощните бензинови и дизелова модификации идват със сериозно съзаклятническо намигване и към онези от водачите, които държат на малко повече адреналин зад волана.

Основен фактор за цялостното изживяване на борда на новото 208 е доказалият се като изключително успешен i-Cockpit, който, от лансирането си на пазара през 2012 година към момента, получава одобрение от над 6 милиона потребителя, според проучване на френската марка. При новата генерация на 208 виждаме неговата най-нова версия, в създаването на която има и сериозно българско участие лицето на родното подразделение на гиганта Visteon. То представлява иновативно решение за двуслойно (3D) подаване на визуалната информация, като над основните дигитални показания се изобразява втори "пласт" такива с най-важните за движението показатели. Ефектът тук е изключително интересен, като допринася за по-добрата информираност на водача за случващото се.

От Peugeot анонсират, че благодарение на интегрирането на иновативният 3D i-Cockpit, водачът получава предимство от половин секунда в информираността си, а от там и последващата реакция, което е от огромно значение и има потенциал да повиши безопасността значително, особено при движение с по-висока скорост. Данните на френската марка сочат, че при движение със скорост от 100 км/ч, предимството за шофьора е под формата на разстояние от 15 метра.

Ако за момент оставим настрана футуристичният дигитален кокпит на Peugeot, елегантното оформление на средния екран и позиционираните под него въздуховоди, превърналите се в отличителна черта за марката пиано-бутони за бърз достъп до климатичната система и подгряването на задното стъкло, и цялостното преливане на форми, линии и дизайн решения от предното табло към панелите на вратите, в средната конзола на новото 208 се крие една изключително интересна и много удобна за актуалното ни ежедневие особеност. Директно над долната ниша за малки предмети, която е с гумирано покритие, е оформена втора такава с развъртащ се капак, в дъното на която е обособена малка площадка, която предлага безжично зареждане за мобилен телефон (който го поддържа, разбира се).

Полезното в случая обаче не е самата тази функционалност, а допълнително оформеният с продълговат жлеб гръб на капака, който изпълнява функцията на хоризонтален държач за мобилен телефон. Тази малка и толкова елементарна като изпълнение хитринка, решава на 100% дерзанията на онези от нас, които поради някаква причина предпочитат да разчитат на навигационните услуги на своите мобилни телефони, а не на вградените от производителите решения или възможностите, които те предлагат по отношение на тяхното интегриране с Android Auto или Apple CarPlay. Допълнително улеснение тук ползвателите получават и с помощта на два USB входа (USB-A и USB-C), удобно позиционирани в двата края на средната конзола.

По отношение на интериора на новото Peugeot можем да кажем също така, че както дизайн и стилистика, така и като ниво на използваните материари и сглобка, нещата са на върхово- премуим, ниво.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: