ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Ново електрическо захранване за Меrcedes A и B клас

like0 unlike0
Auto-Press 20 Aug 2019 Новини
43
0
Ново електрическо захранване за Меrcedes A и B клас

Малките "звезди" на Меrcedes получават още мощност. За A- и B-Class за първи път е налице известното от по-големите модели хибридно задвижване "EQ Power". Сега то се предлага и в моделите А250e и B 250e от семейството на компактните автомобили с хибридно задвижване от трето поколение.

Електрическите им пробези са от 70 до 75 километра (NEDC) с електрическа мощност от 75 кВт. Цялата задвижваща система осигурява мощност до 160 кВт / 218 к.с. Това позволява на автомобилите да се ускоряват за 6,6 секунди от 0 до 100 км/ч и да достигат максимална скорост от 235 км/ч (само на ток до максимум 140 км / ч).

За съхранение на електрическа енергия се използва литиево-йонна батерия с високо напрежение с общ капацитет около 15,6 кВтч, която може да бъде заредена от външен източник на електрическа енергия. А 250e и B 250e могат да се зареждат с променлив или постоянен ток. Съответното гнездо за зареждане е разположено в дясната страница на автомобилите.

Според Daimler, компактните хибриди от приставки на стена с мощност 7,4 кВт се зареждат с променлив ток в рамките на един час и 45 минути от 10 до 100 процента. За постояннотоково зареждане времето за зареждане е около 25 минути от 10 до 80 процента.

A 250e може да се поръча сега в Германия на цена от 36 943,55 Евро. Поръчките на B 250e ще започнат няколко седмици по-късно. Пускането на пазара на моделите трябва да стане през 2019 г.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: