ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новите Nokian Powerpoof SUV и Nokian Wetproof SUV са базирани на печеливши технологии

like0 unlike0
Auto-Press 10 Sep 2019 Новини
84
0
Новите Nokian Powerpoof SUV и Nokian Wetproof SUV са базирани на печеливши технологии

Скандинавският производител на премиум гуми Nokian Tyres представя нови летни гуми за спортни автомобили и кросоувър модели. Разработени за безопасно и приятно шофиране, новите Nokian Powerproof SUV предоставят спокойствие както при скоростна смяна на платната, така и при резки спирания; докато новите Nokian Wetproof SUV има отлични способности за спиране на мокра настилка и мощна защита срещу аквапланинг. И двата нови продукта са снабдени с технологията Dual Zone Safety позната от моделите за леки автомобили, победители в различни европейски тестове.

Нарастващата популярност на мощни SUV модели и модерни кросоувъри естествено води до увеличено търсене на премиум гуми за SUV модели. Nokian Tyres пуска в продажба два нови продукта за SUV, разработени въз основа на моделите за леки автомобили Nokian Powerproof и Nokian Wetproof.

“Знаем, че летните гуми е нужно да работят безопасно и сигурно от пролетните утрини до късна есен. Когато разработвахме новите гуми за SUV обърнахме специално внимание на функционалността им във всякакви метеорологични условия и при всякакви обстоятелства.“, казва Ярно Рьойтио, мениджър продуктово развитие в Nokian Tyres.

И двата нови продукта са оборудвани с уникалната технология на Aramid Sidewall на Nokian Tyres. Структурата на страницата съдържа изключително силни арамидни влакна, които защитават гумата от внезапни удари и прорези, които в противен случай лесно биха прекъснали пътуването. Подобни повреди обикновено изискват поставяне на резервна гума.

Новите SUV продукти са естествено продължение на разширяващата се гама от летни гуми на Nokian Tyres за Централна и Източна Европа. Като знак за качество, и двата модела Nokian Powerproof SUV и Nokian Wetproof SUV, бяха отличени със знака за качество на TÜV Tire Performance Mark. Тази оценка от независимата тестова организация TÜV SÜD удостоверява, че новите SUV модели се представят добре при сравнение с премиум конкуренти, по отношение на качество и представяне. Новите продукти ще се предлагат за продажба през пролетта на 2020 г.

Новите Nokian Powerproof SUV – прецизно управление и приятно усещане при шофиране

Новите Nokian Powerproof SUV са летни гуми с ултрависока производителност (Ultra High Performance, UHP) предназначени за мощни SUV автомобили, които карат по Централно и Източно европейските магистрали. Позната от моделите за леки автомобили, концепцията Dual Zone Safety гарантира, че контактната повърхност остава точна и предвидима.

Концепцията Dual Zone Safety се състои от две функционални зони. Част от нея е така наречената Power Zone област на външното рамо на гумата, която гарантира прецизно управление, докато Wet Safety Zone от вътрешната страна увеличава максимално безопасността на мокра настилка.

Протекторът на гумата е разработен за взискателна употреба и по-високи скорости. Новата каучукова смес Dynamic Grip SUV е оптимизирано за употреба със SUV и предлага отлично сцепление и максимална издръжливост. Многопластовата структура на протектора също намалява съпротивлението при търкаляне, което позволява на Nokian Powerproof SUV да се търкаля леко, като същевременно спестява гориво.

Nokian Tyres има удоволствието да работи и със световния шампион от Формула 1 Мика Хаккинен.

„Неговата експертиза беше първо приложена при модела за леки коли Nokian Powerproof и продължаването на съвместната ни работа за тестовете на Nokian Powerproof SUV се получи като естествено продължение.“, разкрива Ярно Рьойтио.

Според Хакинен Nokian Powerproof SUV е перфектна комбинация от висококачествено представяне, екстремна издръжливост и приятно усещане при шофиране. Най-вече той цени стабилността, надеждността и лекотата при ежедневното шофиране.

„Гумата се представя надеждно при високи и ниски скорости, както и на мокра, така и на суха настилка. Тя предоставя увереност при шофирането, което от своя страна предоставя сигурност.“, казва Хакинен.

Nokian Powerproof SUV - Спокойствие и в по-трудните завои

• Прецизно и предсказуемо управление при висока скорост на магистрала

• Максимална стабилност и приятно усещане при шофиране

• Изключително здрави страници с арамидни влакна за разнообразните приключения на живота

Nokian Powerproof SUV принадлежи към най-високия клас SUV гуми: категория UHP. Спрямо избора на размер моделът предлага 29 продукта от 17 до 21 инча, с индекс на скоростта V (240 км/ч), W (270 км/ч) и Y (300 км/ч).

Новата Nokian Wetproof SUV - Изключителна безопасност върху мокра и суха настилка

Новата Nokian Wetproof SUV е безопасна и надеждна лятна гума за малки и средни джипове и SUV модели, които се движат по централно и източноевропейските пътища. Най-важните характеристики на гумата са отличните способности за спиране върху мокра настилка и мощната устойчивост на аквапланинг, което прави шофирането лесно и удобно дори в дъждовни дни. Подобно на по-малкия си, победител в тестове, брат, и тя разполага с уникална технология за безопасност, специално разработена за различни летни условия.

„Знаем, че европейските шофьори държат на доброто сцепление както на мокри, така и на сухи пътища. Nokian Wetproof SUV предлага най-добрата възможна комбинация от характеристики за мокра и суха настилка. Успяхме много да подобрим сцеплението на мокро и устойчивостта на аквапланинг, което означава, че можем да предложим повече безопасност на нашите клиенти, които шофират върху мокри пътища.“, обяснява Ярно Рьойтио, мениджър продуктово развитие в Nokian Tyres

Тайната зад прецизно изработения баланс от свойства за суха и мокра настилка е концепцията Dual Zone Safety, която осигурява сигурност и увереност при шофиране при всякакви условия. Областта на протектора на гумата е разделена на две функционални зони. Тази нова технология, наречена Dual Zone Safety, предлага отлична комбинация от сухо и мокро изпълнение. Stability Zone е от външната страна на гумата и позволява маневрирането да бъде лесно и да се случва уверено, като предлага добра стабилност и отлично представяне при управление, докато Wet Safety Zone отвътре подобрява сцеплението на мокра настилка и устойчивостта на аквапланинг.

Каучуковата смес Aqua Hybrid SUV също предлага допълнителна безопасност при дъждовно време. Тази каучукова смес от ново поколение с усъвършенствани полимери и подобрена структура на силициевия диоксид осигурява отлично сцепление върху мокра настилка, а също така и по-нисък разход на гориво. Сцепление на гумата на мокро е сред най-добрите в индустрията, от клас А.

Nokian Wetproof SUV - Спокойствие за дъждовни дни

• Изключителна безопасност върху мокри и сухи пътища

• Стабилност и комфорт на най-високо ниво дори и върху груби пътища

• Изключително здрави арамидни страници за максимална издръжливост

Новата Nokian Wetproof SUV се предлага в категории за скорост H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а диапазонът на размерите обхваща 27 артикула от 16-инчови до 19-инчови.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: