ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новите Mercedes-Benz GLB и Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: за семейство и приятели

like0 unlike0
Auto-Press 29 Nov 2019 Новини
60
0

Новите Mercedes-Benz GLB и Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: за семейство и приятели

Новите Mercedes-Benz GLB и Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: за семейство и приятели
/add_images/news/112019/s_1575039602_470.jpg
  1. Новите Mercedes-Benz GLB и Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: за семейство и приятели
  2. Новите Mercedes-Benz GLB и Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: за семейство и приятели
  3. Новите Mercedes-Benz GLB и Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: за семейство и приятели
  4. Новите Mercedes-Benz GLB и Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: за семейство и приятели
  5. Новите Mercedes-Benz GLB и Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: за семейство и приятели
  6. Новите Mercedes-Benz GLB и Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: за семейство и приятели

Първият седемместен Mercedes-Benz в компактния сегмент идва с мощни четирицилиндрови двигатели, системи за асистиране на водача от последно поколение, интуитивно управлявана информационна система MBUX, универсална система за управление на удобството ENERGIZING Comfort и специален off-road инженерен пакет.

Внушаващи мощ пропорции, дизайн, ориентиран към офроуд преживявания, 4MATIC опция за задвижване на всички колела и специални прожектори за офроуд, помагащи на водача да различи всяко препятствие пред автомобила при движение с ниска скорост – това е новият Mercedes-Benz GLB. Просторният семеен автомобил е първият в компактния клас на марката, който предлага опцията за 7 пътнически места. Допълнителните две седалки осигуряват комфортно настаняване за лица с ръст до 168 см, а широкообхватното оборудване гарантира безкомпромисна безопасност.

Със своите 2829 мм, GLB може да се похвали с най-голямото междуосево разстояние сред всички текущи представители на компактния клас на Mercedes-Benz. С десет сантиметра по-дълъг от новия B-Class модел, GLB осигурява още повече пространство и комфорт. Новият член на семейството разполага с всички предимства на сегашното поколение автомобили от компактния клас на немския производител. Оборудван е с MBUX (Mercedes-Benz User Experience) система, която включва два стандартни 7-инчови екрана за инструментите, медиен екран със сензорно управление и спортен волан с бутони за управление чрез докосване.

Четирицилиндровите бензинови и дизелови двигатели на GLB са модернизирани за новото поколение модели от компактната серия. Характеризират се със значително по-голяма мощност и въртящ момент, по-висока ефективност и по-ниско ниво на емисиите. А моделът AMG GLB 35 4MATIC няма алтернатива в сегмента на компактните автомобили с висока проходимост. Двулитровият двигател с турбокомпресор развива мощност от 225 kW (306 конски сили) и гарантира впечатляващо удоволствие от шофирането, съчетано с предавателна кутия AMG SPEEDSHIFT DCT 8G и вариативно задвижване на всички колела AMG Performance 4MATIC (ускорение от 0-100 km/h за 5.2 сек).

По избор на клиента, GLB се предлага със система за постоянно задвижване на всички колела 4MATIC с напълно вариативно разпределение на въртящия момент. Спортната конфигурация с предаване към всяко колело позволява на водача да използва функцията DYNAMIC SELECT, за да влияе на характеристиките на системата 4MATIC във всеки от режимите Eco/Comfort, Sport и Off-road. Благодарение на системите си от камери и радари, GLB вижда до 500 метра пред автомобила и работи в полуавтоматизиран режим в определени ситуации. Моделите с 4MATIC се оборудват и с голям медиен екран и имат специален прожектор за off-road шофиране. Това позволява на водача лесно да забелязва препятствия при придвижване в пресечени местности на тъмно.

Основното предложение в гамата бензинови модели е GLB 200 (смесен разход на гориво 6.2-6.0 l/100 km, комбинирани емисии СO2 142-137 g/km) с функция за деактивиране на цилиндри. Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC пък е с комбиниран разход на гориво 7.6-7.5 l/100 km и комбинирани емисии на CO2: 173-171 g/km. Благодарение на системата за контрол на емисиите с разширен обсег на действие, двулитровият дизелов двигател (OM 654q) вече отговаря на изискването RDE (ниво на емисиите при реално шофиране) Етап 2 и е сертифициран за съответствие със стандарта Euro 6d.

Първите автомобили на българския пазар се очакват в края на годината. Цената на бензиновия GLB 200 и дизеловия GLB 180 d започва от 72 757 лева с ДДС и ще се предлага във всички дилърства на генералния дистрибутор у нас Силвър Стар. Като допълнение към оборудването му са включени активен асистент за паркиране, MBUX система с разширена функционалност, затопляне на предните седалки и велурени стелки.

За Силвър Стар:

Силвър Стар Моторс е официален представител на немския концерн Daimler AG за България. Портфолиото на компанията включва марките Mercedes-Benz, SETRA, FUSO и SMART. Групата Силвър Стар предлага целия спектър от услуги за бизнес и крайни клиенти, в това число продажба и след-продажбено обслужване на нови и употребявани леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси, както и продажби на резервни части. Дилърските центрове на компанията са позиционирани в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: