ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео

like0 unlike0
Auto-Press 22 May 2019 Новини
41
0

Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео

Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
/add_images/news/052019/s_1558530003_375.jpg
  1. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  2. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  3. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  4. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  5. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  6. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  7. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  8. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  9. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  10. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  11. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео
  12. Новата Opel Corsa – по-лека, по-динамична и бърза, радост за драйвъра - видео

Opel даде възможност на членовете на журито AutoBest първи да тестват новото, шесто по ред поколение на малкия си бестсеър Corsa. Автомобилите, естествено, бяха яко замаскирани, но пълна бойна готовност за юркане в околностите на малкото градче Хорнбах, на границата с Франция. По време на теста многократно прескачахме ту в едната, ту в другата държава по време на над 200-километровия маршрут, сменяйки различните варианти, сред които и сега актуалната модификация пето поколение, за да можем да си направим изводите и да сравним прогреса в модела.

Шестото поколение на Corsa е развито върху платформата СМР на компанията-майка PSA. Тя се ползва още от новите модели Peugeot 208 и DS 3 Crossback. Tя е мултифункционална и дава възможност върху нея да се развиват, както класически модели с ДВГ, така и с електрическо задвижване. Подобно на френската си “братовчедка” - новото 208, Corsa ще се предлага само във вариант петврат хечбек. Още от началото на продажбите на шестото поколение ще се предлага и напълно електрически негов вариант. За официлни конкуренти на новия модел се сочат водачът в пазарния сегмент Renault Clio, чието ново поколение се очаква също през тази година, новото Peugeot 208, Ford Fiesta и Volkswagen Polo. Сега автомобилът се прави в Айзенах, Германия и Сарагоса, Испания, но новото поколение ще се произвежда само в Испания.

Официалният дебют на новата Corsa се очаква на международния автосалон във Франкфурт през септември тази година. От Opel обещаха новата Corsa да е по-лека с 10 %, по-икономична и по-динамична на пътя, превръщайки се в наистина “драйвърски” автомобил. По време на т.н. “validation test drive” се убедих напълно, че хората на “светкавицата” са удържали на обещанието си.

Шестото поколение на Corsa трябва да промени имиджът на марката в пазарния В-сегмент. Независимо, че е развита на френската платформа, за немската стара марка остава правото на пълна автономия за дизайна и някои технически черти, което трябва да подчертае приемственоста на новото поколение с предишните. В серийното изпълнение ще можем да покараме колата след месец и половина, но и тест-драйвът на 6-и – 7-и май ни каза много за автомобила.

Немските автомобили по принцип имат интересен характер, добро пътно държане и техника на високо ниво. След изминатите близо 200 км по прекрасните междуселски пътища и аутобани на двете съседни държави можем спокойно да споделим - Opel е свършил добра работа и колата е добила допълнителни качества по “френски”, специално по отношение на комфорта на пътуване и возене. Седалките са станали доста по-комфортни, без да губят качеството си на добра подръжка на тялото в завой. Независимо от по-комфортното возене, обаче, държането на пътя си остава перфектно, колата е чуствително по-пъргава и по-добре слуша волана.

Интересна беше съпоставката в държането на пътя на новото шесто и старото пето поколение на модела. Автомобилът от петото беше в края на колоната водена доста бързо от пилотен автомобил и дори за мен беше доста трудно да следвам темпото на прототипите. Петата Corsa в сравнение с шестата се чустваше по-нестабилна, не толкова пъргава и дори създаваща известно напрежение в бързите завои.

Новият автомобил има и нови габарити, по-нисък е с 60 мм, малко е по-широк, но запазва дължината на предишното поколение. Заради техническите решения в купето, автомобилът е станал по-лек със 108 килограма, достигайки маса от под 1000 кг, предните седалки са свалени надолу с 30 мм в сравнение с предишното поколение, което сваля надолу общият център на масата, нещо подобряващо пътното поведение допълнително.

Под капците на тестваните прототипи имаше избор от два мотора – бензинов и дизелов. Първият е с ходов обем 1,2 литра, трицилиндров, с турбопълнене, а за старта на продажбите се обещават няколко нива на мощности – от 75 до 130 к.с. Дизеловият мотор е 1,5 л, което означава, че в Opel не са поставили кръст на дизеловите двигатели и смятат, че в тях има още доста хляб.

През април имах възможност да видя на живо как изглежда автомобилът без камуфлаж по време на закрито представяне в дизайнерския център на марката. Нямам право да пускам снимки от събитието, защото официално видът на автомобила е под ембарго.

В мрежата , обаче се появиха снимки на електрическата версия, публикувани от английското списание Autocar и някои други издания, които разкриват почти напълно модела. Тази напълно електрическа негова версия ще предложи пробег с едно зареждане на акумулаторите от 340 км. В списъка на достъпното оборудване на модела влизат познатите вече от Astra и Insignia матрични светодиодные фарове IntelliLux.

Продажбите на новата Opel Corsa трябва да стартират в края на лятото, като първите доставки на купувачите са планирани за есента.

Инж. Иля Селиктар

Хорнбах - София

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: