ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Нов умен помощник за Captur

like0 unlike0
Auto-Press 21 May 2020 Новини
75
0
Нов умен помощник за Captur

Renault вече предлага адаптивен круиз контрол с функция за спиране и тръгване за различни автоматични версии на Captur. Според французите шофьорът по този начин определя безопасно разстояние от 1,2 до 2,4 секунди от автомобила отпред и необходимата за това максимална скорост.

„При задръствания и бавен трафик системата спира спира Captur и го задвижва отново автоматично, веднага след като автомобилът отпред започне да се движи“, казва Renault. Ако дотогава изминат повече от три секунди, водачът трябва да натисне педала на газта или да натисне бутон на многофункционалния волан.

Captur прави крачка към автономно шофиране с интегрираните функции за движение на магистрала и с асистента за задръстване. Той може да поеме автомобила напълно в определени граници и да го управлява независимо. Основно изискване е превозното средство трябва да е на магистрала или многолентов път с маркировка на лентата.

При полуавтоматизирано шофиране Captur следва своята лента на движение, дори ако нито едно превозно средство отпред не кара пред него. Шофьорът обаче трябва да държи ръцете си върху волана. Ако това не стане, системата ще ви предупреди след 13 секунди.

Помощ за магистрала и задръстване, както и адаптивен круз контрол с функция стоп и движение са достъпни като опции от нивото на оборудване Intens за Captur TCe 130, TCe 155 и dCi 115 със 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

Надуваем електрически скутер се побира в раница - видео Пролетни новости в Mercedes-Vans

Подобни

Зарядна станция на всички бензиностанции в Германия

Зарядна станция на всички бензиностанции в Германия

Германското правителство ще задължи всички бензиностанции на територията на страната да инсталират зарядни станции за...

Заводът на Volvo Cars в Чънду, Западен Китай, се захранва от 100% възобновяема електроенергия

Заводът на Volvo Cars в Чънду, Западен Китай, се захранва от 100% възобновяема електроенергия

Употребата на възобновяеми източници на енергия ще намали емисиите на CO2 с над 11 000 тона годишно Производственият завод на...

Западна Европа със спад от 57% през май

Западна Европа със спад от 57% през май

Данните на статистическата агенция LMC Automotive сочат, че регистрациите на нови автомобили в Западна Европа през изминалия месец...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: