ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Нов умен помощник за Captur

like0 unlike0
Auto-Press 21 May 2020 Новини
84
0
Нов умен помощник за Captur

Renault вече предлага адаптивен круиз контрол с функция за спиране и тръгване за различни автоматични версии на Captur. Според французите шофьорът по този начин определя безопасно разстояние от 1,2 до 2,4 секунди от автомобила отпред и необходимата за това максимална скорост.

„При задръствания и бавен трафик системата спира спира Captur и го задвижва отново автоматично, веднага след като автомобилът отпред започне да се движи“, казва Renault. Ако дотогава изминат повече от три секунди, водачът трябва да натисне педала на газта или да натисне бутон на многофункционалния волан.

Captur прави крачка към автономно шофиране с интегрираните функции за движение на магистрала и с асистента за задръстване. Той може да поеме автомобила напълно в определени граници и да го управлява независимо. Основно изискване е превозното средство трябва да е на магистрала или многолентов път с маркировка на лентата.

При полуавтоматизирано шофиране Captur следва своята лента на движение, дори ако нито едно превозно средство отпред не кара пред него. Шофьорът обаче трябва да държи ръцете си върху волана. Ако това не стане, системата ще ви предупреди след 13 секунди.

Помощ за магистрала и задръстване, както и адаптивен круз контрол с функция стоп и движение са достъпни като опции от нивото на оборудване Intens за Captur TCe 130, TCe 155 и dCi 115 със 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: