ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Nissan въвежда технологията ProPILOT в нови модели

like0 unlike0
Auto-Press 16 May 2018 Новини
212
0
Nissan въвежда технологията ProPILOT в нови модели

Nissan обяви, че високотехнологичната система за подпомагане на шофирането и полуавтономно управление ProPILOT, налична в повече от 120 000 автомобила в целия свят, ще бъде въведена в оборудването на нови модели, в това число в Rogue Sport в Съединените Американски Щати и Qashqai в Канада по-късно през тази година.

Първоначално лансирана през 2016 година в Япония в модела Serena, технологията ProPILOT предлага ново ниво на безопасност и комфорт, като е в състояние да задържа превозното средство на пътното платно, да следва трафика, както и автоматично да придвижва колата в засилен трафик с поредица спирания и потегляния.

Системата ProPILOT се задейства с един единствен бутон, след което тя е в състояние да поеме управлението, ускоряването и намаляването на скоростта, което е отлично решение по време на дълги пътувания или характерните за американските и основните европейски високоскоростни пътища километрични задръствания.

От Nissan споделят, че през следващите няколко години, технологията ProPILOT, която е част от по-голямата Nissan Intelligent Mobility комбинирана система за безопасност, ще бъде непрекъснато развивана и подобрявана, като ще предлага все по-високо ниво на автономност. Крайната цел е постигането на автономно движение и в градски условия, с безопасно преминаване през кръстовища.

В момента, ProPILOT е налична при изцяло новото поколение на електромобила LEAF, европейската версия на Qashqai, японската на X-Trail и американския Rogue. Технологията ще бъде въведена и в модификационното портфолио на изцяло новата Altima 2019.

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Автосалон Женева 2019: Renault и Dacia представят ...

Автосалон Женева 2019: Renault и Dacia представят ...

Renault и Dacia анонсираха първите подробности за новостите, които двете марки ще представят по време на започващото в началото на...

Fiat произведе Tipo № 500 000

Fiat произведе Tipo № 500 000

Fiat обяви, че по-малко от три години след пазарното му лансиране, в завода на компанията в Бурса, Турция, е бил произведен...

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

На 18 октомври 2018 г. PEUGEOT SPORT обяви, че ще разработва високодинамична гама от серийни електрически превозни средства. Днес,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: