ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Nissan във Формула Е – с мощност и потенциал

like0 unlike0
Auto-Press 27 Nov 2019 Новини
36
0
Nissan във Формула Е – с мощност и потенциал

Формула Е в момента се смята за най-бързия и най-голям рекламен етап в налагането на глобалната електрическа мобилност. Много известни производители вече имат елболиди по трасетата на Формула Е, които обикновено са в централните части на големите градове. Nissan също е в надпреварата с акумулаторните формули.

С нова аеродинамика на каросерията и изцяло преработено задвижване Nissan e.dams започна шестият сезон на шампионата за болиди с чисто електрическо задвижване. Прелюдията се състоя на 22 и 23 ноември на състезателната писта Дирия в пустинната държава Саудитска Арабия.

"Показахме за какво става въпрос по отношение на електромобилността в дебютния ни сезон и ще продължим да натискаме и през този сезон", заяви Майкъл Каркамо, глобален директор на автомобилния спорт за Nissan. - "Не само актуализираният двигател ни изправя пред нови предизвикателства, но и това че конкуренцията се усили с нови съперници."

Японският автомобилен производител планира да демонстрира във Формула Е „производителността и потенциала на технологиите без емисии и да разпространи визията на Nissan Intelligent Mobility“. Под това мото компанията изследва как автомобилите могат да бъдат управлявани и да бъдат свързани с обществото в бъдеще.

Знанията, получени на състезателната писта, ще бъдат използвани за по-нататъшно подобряване на собствения им електрически флот - и обратно. Например, софтуерните кодове за управление на енергията в състезателния автомобил Nissan Formula E идваха от Leaf, докато предстоящите пътни превозни средства на компанията определено ще са повлияни от e-racer.

Автомобилът Formula E от Nissan носи логото на Expo 2020 Dubai за първи път на състезанието в Дирия. Nissan е официалният автомобилен партньор на събитието и ще представя най-новите автомобилни иновации, концепции и технологии на Expo 2020.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: