ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Nissan създаде автономна топка за голф (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 28 Aug 2019 Новини
38
0
Nissan създаде автономна топка за голф (Видео)

Nissan разкри подробности за нова концептуална разработка на компанията, която е поредната за марката, вдъхновена от Nissan Intelligent Mobility технологичната й стратегия за иновации.

Този път става въпрос за реализиран проект, който на пръв поглед изглежда изключително далеч от основната дейност на марката- автомобилосторенето, но въпреки това в него са използвани решения от иновативната система ProPILOT за повишаване на безопасността и въвеждане в ежедневието на решения за автономно управление.

От Nissan коментират, че автономната им топка за голф е вдъхновена от новата версия на системата ProPILOT- ProPILOT 2.0, която дебютира на пазара в Япония в новия Skyline през следващия месец.

ProPILOT 2.0 на Nissan надгражда предшественика си, като е в състояние да работи заедно с навигационната система на автомобила и да предложи движение спрямо първоначално установен маршрут. Веднъж активирана на магистрала, системата предлага асистиране на управлението в няколко ленти, като подпомага маневрирането по време на смяна на лентите и изпреварването.

В същото време, ProPILOT 2.0 дава свобода на водача да отдели ръцете си от волана при движение в една лента, но непрекъснато следи дали вниманието на шофьора продължава да бъде съсредоточено върху пътя. При липса на адекватна реакция от негова страна, системата може автоматично да намали скоростта до пълно спиране и да активира аварийните светлини. В крайни случаи, ProPILOT 2.0 може да изпрати и SOS сигнал до контактен център.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: