ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Немският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост VOSS Automotive ще инвестира 15 млн. евро в България

like0 unlike0
Auto-Press 11 Oct 2018 Новини
73
0
Немският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост VOSS Automotive ще инвестира 15 млн. евро в България

Компанията открива завод в с. Баховица, община Ловеч, през 2019 г.

„Екипът на VOSS единодушно избра България сред над 22 подбрани държави, в които да позиционираме бизнес си. Още при първото ни посещение в България силно впечатление ни направиха хората, които са образовани и мотивирани, стабилната инфраструктура, членството на България в ЕС и стабилната политическа и икономическа обстановка.“, заяви г-н Роланд Вайс, изпълнителен директор на VOSS Automotive България.

VOSS Automotive предлага широка гама ефективни системни решения за международната промишленост за пътнически и тежкотоварни превозни средства, както и за производството на двигатели.

На официалното представяне на компанията в България г-н Емил Караниколов, министър на икономиката и енергетиката, връчи Удостоверение за предварителна административна помощ на представителите на VOSS за България.

„За периода 2005 - юли 2018 г. само по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 21 сертификата в автомобилната промишленост, а общият размер на инвестициите по проектите надхвърля 1 милиард лв.“, посочи министърът на икономиката и енергетиката Емил Караниколов. По думите му автомобилното производство е един от приоритетните високотехнологични сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в страната, с голям потенциал за развитие на експорта, заетостта и регионалната икономическа активност. Индустрията е стратегическа за икономиката на България в дългосрочна перспектива.

Г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ (Българска агенция за инвестиции) допълни, че VOSS носи със себе си три основни предимства: работни места, стратегически инвеститор за региона, както и иновации, които биха развили региона в социално отношение и в сферата на образованието.

Заводът на компанията в с. Баховица, община Ловеч, ще стартира дейността си в средата на следващата година. Индустриалната зона, в която ще бъдат инвестирани 15 млн. евро, e разположена на площ от 15 000 кв. м. Компанията вече е поела поръчка от голям производител на оригинални автомобилни компоненти за 3-4 млн. SCR (Selective Catalytic Reduction) линии, която стартира в средата на 2019 г. До края на 2020 г. немските инвеститори ще открият нови 1000 работни места за региона, като ще разчитат единствено на родни специалисти. Кай-Уве Ото, HR директор на компанията коментира, че типичната за Германия дуална система в обучението ще бъде приложена и у нас, като ще работят съвместно с местните учебни заведения, давайки възможност за кариерно развитие на млади специалисти.

VОЅЅ, открита през 1931, има дoĸaзaн oпит в пpoизвoдcтвoтo нa тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в горивните, oxлaдитeлнитe, пневматичните и изпускателните cиcтeми зa леки и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили.

Компанията имa зaвoди в цял cвят - САЩ, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Индия, Япония, Πoлшa и седалище в Германия, ocигypявaйĸи paбoтa зa пoвeчe oт 6000 дyши и отчита годишен оборот в размер от 545 млн. евро.

VOSS е партньор на водещи фирми от автомобилната и машиностроителната промишленост. Компанията поддържа близки отношения с клиентите си, благодарение на което винаги предлага актуални и полезни решения на пазара. Иновациите и стремежът към най-високо качество на продукцията са основната мисия на VOSS Automotive.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: