ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Немци срещу забраната на дизелите. С жълти жилетки...

like0 unlike0
Auto-Press 11 Feb 2019 Новини
197
0
Немци срещу забраната на дизелите. С жълти жилетки...

Автомобилисти в Германия започват да излизат на улиците с жълти жилетки, за да изразят протестта си против решения на властите, подобно на французите. Но поводът е по-различен – засилващите се забрани за дизеловите автомобили.

В Германия все повече затягат обръча около автомобилите с дизелови двигатели. От началото на годината действа забрана за ползването им в редица градове на федералната република, ако са с екостандарт под Евро-5. Във втория етап – от 1-и януари 2020-а година ще забранят и дизелите отговарящи на стандарта Евро-5 с някои изключения за търговските автомобили.

Във връзка с тези забрани през уикендите преминават протести на автомобилистите в Щутгарт, Мюнхен и редица други градове. Участващите в протестите твърдят, че не трябва да понасят последствията от действията на властите и бизнеса. Засегнати от забраните са десетки хиляди, които не могат да си позволят закупуването на нов автомобил.

Хората излизат на улиците с лозунгите - “Винаги контрата е у най-малките!”, “За Diesel — без експроприации”, “Незабавно спрете забраните за влизане на автомобилите”, “Спрете зелените убийци на работни места” и като финал - “Спасете дизела!”.

Немските протестиращи съзнателно обличат жълтите си жилетки, за да ги асоциират с французите, които успяха да постигнат отстъпки от правителството по цените на горивата. В протестните митинги са готови да се включат и жители на други градове, а правителството е сепнато, защото никой не е очаквал толкова спонтанна и рязка реакция. Проблемът е как да дадат назад без да загубят авторитет.

Вече все по-често се чуват мнения, че трябва да се преразгледат нормите за пределно допустимите концентрации на азотни окиси и сажди във въздуха. Ако се окаже при допълнителни изследвания, че влиянието им върху здравето на хората е преувеличено, то ще може да се смекчат мерките срещу дизеловите автомобили. Защото дори и сега липсват наистина достатъчно надеждни изследвания, доказващи смъртоносния риск за здравето на децата и възрастните от въздействието на азотните окиси.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: