ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Немци срещу забраната на дизелите. С жълти жилетки...

like0 unlike0
Auto-Press 11 Feb 2019 Новини
197
0
Немци срещу забраната на дизелите. С жълти жилетки...

Автомобилисти в Германия започват да излизат на улиците с жълти жилетки, за да изразят протестта си против решения на властите, подобно на французите. Но поводът е по-различен – засилващите се забрани за дизеловите автомобили.

В Германия все повече затягат обръча около автомобилите с дизелови двигатели. От началото на годината действа забрана за ползването им в редица градове на федералната република, ако са с екостандарт под Евро-5. Във втория етап – от 1-и януари 2020-а година ще забранят и дизелите отговарящи на стандарта Евро-5 с някои изключения за търговските автомобили.

Във връзка с тези забрани през уикендите преминават протести на автомобилистите в Щутгарт, Мюнхен и редица други градове. Участващите в протестите твърдят, че не трябва да понасят последствията от действията на властите и бизнеса. Засегнати от забраните са десетки хиляди, които не могат да си позволят закупуването на нов автомобил.

Хората излизат на улиците с лозунгите - “Винаги контрата е у най-малките!”, “За Diesel — без експроприации”, “Незабавно спрете забраните за влизане на автомобилите”, “Спрете зелените убийци на работни места” и като финал - “Спасете дизела!”.

Немските протестиращи съзнателно обличат жълтите си жилетки, за да ги асоциират с французите, които успяха да постигнат отстъпки от правителството по цените на горивата. В протестните митинги са готови да се включат и жители на други градове, а правителството е сепнато, защото никой не е очаквал толкова спонтанна и рязка реакция. Проблемът е как да дадат назад без да загубят авторитет.

Вече все по-често се чуват мнения, че трябва да се преразгледат нормите за пределно допустимите концентрации на азотни окиси и сажди във въздуха. Ако се окаже при допълнителни изследвания, че влиянието им върху здравето на хората е преувеличено, то ще може да се смекчат мерките срещу дизеловите автомобили. Защото дори и сега липсват наистина достатъчно надеждни изследвания, доказващи смъртоносния риск за здравето на децата и възрастните от въздействието на азотните окиси.

Новият Ford Puma (Видео)

Подобни

Статуетката на предния капак...

Статуетката на предния капак...

От соцминалото е останал изразът “волгата с еленчето”, като еманация на уважението към един добър автомобил. Но историята на...

Toyota предоставя разнообразна мобилност за Токио 2020, включително пълна гама електрифицирани превозни средства

Toyota предоставя разнообразна мобилност за Токио 2020, включително пълна гама електрифицирани превозни средства

- Приблизително 90 процента от превозните средства предоставени от Toyota на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 ще...

Mazda и Lidl: Споделянето на автомобили не си заслужава!

Mazda и Lidl: Споделянето на автомобили не си заслужава!

С големи амбиции Mazda навлезе в зоната за споделяне на автомобили в Германия през 2018 година. Поради липса на перспективи, обаче,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: