ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Немци срещу забраната на дизелите. С жълти жилетки...

like0 unlike0
Auto-Press 11 Feb 2019 Новини
187
0
Немци срещу забраната на дизелите. С жълти жилетки...

Автомобилисти в Германия започват да излизат на улиците с жълти жилетки, за да изразят протестта си против решения на властите, подобно на французите. Но поводът е по-различен – засилващите се забрани за дизеловите автомобили.

В Германия все повече затягат обръча около автомобилите с дизелови двигатели. От началото на годината действа забрана за ползването им в редица градове на федералната република, ако са с екостандарт под Евро-5. Във втория етап – от 1-и януари 2020-а година ще забранят и дизелите отговарящи на стандарта Евро-5 с някои изключения за търговските автомобили.

Във връзка с тези забрани през уикендите преминават протести на автомобилистите в Щутгарт, Мюнхен и редица други градове. Участващите в протестите твърдят, че не трябва да понасят последствията от действията на властите и бизнеса. Засегнати от забраните са десетки хиляди, които не могат да си позволят закупуването на нов автомобил.

Хората излизат на улиците с лозунгите - “Винаги контрата е у най-малките!”, “За Diesel — без експроприации”, “Незабавно спрете забраните за влизане на автомобилите”, “Спрете зелените убийци на работни места” и като финал - “Спасете дизела!”.

Немските протестиращи съзнателно обличат жълтите си жилетки, за да ги асоциират с французите, които успяха да постигнат отстъпки от правителството по цените на горивата. В протестните митинги са готови да се включат и жители на други градове, а правителството е сепнато, защото никой не е очаквал толкова спонтанна и рязка реакция. Проблемът е как да дадат назад без да загубят авторитет.

Вече все по-често се чуват мнения, че трябва да се преразгледат нормите за пределно допустимите концентрации на азотни окиси и сажди във въздуха. Ако се окаже при допълнителни изследвания, че влиянието им върху здравето на хората е преувеличено, то ще може да се смекчат мерките срещу дизеловите автомобили. Защото дори и сега липсват наистина достатъчно надеждни изследвания, доказващи смъртоносния риск за здравето на децата и възрастните от въздействието на азотните окиси.

Toyota ще предложи автомобили на “абонамент” FORD инвестира 1 000 000 000 долара в комплексите си в Чикаго

Подобни

Volvo Cars представя обновения SUV Volvo XC90

Volvo Cars представя обновения SUV Volvo XC90

Фейслифтът на флагмана на Volvo идва с нова опция за електрифицирано задвижване Volvo Cars представи днес обновена версия...

Volvo Trucks търси шофьори на камиони, спасили живот

Volvo Trucks търси шофьори на камиони, спасили живот

Историите на шофьори на камиони, спасили живот, ще разкаже Volvo Trucks в рамките на кампанията „Героите зад волана – Героите зад...

BMW Group и Daimler AG полагат основите на новата градска мобилност с инвестиция от 1 000 000 000 евро

BMW Group и Daimler AG полагат основите на новата градска мобилност с инвестиция от 1 000 000 000 евро

Днес автомобилните гиганти BMW Group и Daimler AG обявиха, че двете компании ще обединят своите решения за градска мобилност, за да...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: