ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Немци срещу забраната на дизелите. С жълти жилетки...

like0 unlike0
Auto-Press 11 Feb 2019 Новини
197
0
Немци срещу забраната на дизелите. С жълти жилетки...

Автомобилисти в Германия започват да излизат на улиците с жълти жилетки, за да изразят протестта си против решения на властите, подобно на французите. Но поводът е по-различен – засилващите се забрани за дизеловите автомобили.

В Германия все повече затягат обръча около автомобилите с дизелови двигатели. От началото на годината действа забрана за ползването им в редица градове на федералната република, ако са с екостандарт под Евро-5. Във втория етап – от 1-и януари 2020-а година ще забранят и дизелите отговарящи на стандарта Евро-5 с някои изключения за търговските автомобили.

Във връзка с тези забрани през уикендите преминават протести на автомобилистите в Щутгарт, Мюнхен и редица други градове. Участващите в протестите твърдят, че не трябва да понасят последствията от действията на властите и бизнеса. Засегнати от забраните са десетки хиляди, които не могат да си позволят закупуването на нов автомобил.

Хората излизат на улиците с лозунгите - “Винаги контрата е у най-малките!”, “За Diesel — без експроприации”, “Незабавно спрете забраните за влизане на автомобилите”, “Спрете зелените убийци на работни места” и като финал - “Спасете дизела!”.

Немските протестиращи съзнателно обличат жълтите си жилетки, за да ги асоциират с французите, които успяха да постигнат отстъпки от правителството по цените на горивата. В протестните митинги са готови да се включат и жители на други градове, а правителството е сепнато, защото никой не е очаквал толкова спонтанна и рязка реакция. Проблемът е как да дадат назад без да загубят авторитет.

Вече все по-често се чуват мнения, че трябва да се преразгледат нормите за пределно допустимите концентрации на азотни окиси и сажди във въздуха. Ако се окаже при допълнителни изследвания, че влиянието им върху здравето на хората е преувеличено, то ще може да се смекчат мерките срещу дизеловите автомобили. Защото дори и сега липсват наистина достатъчно надеждни изследвания, доказващи смъртоносния риск за здравето на децата и възрастните от въздействието на азотните окиси.

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

Подобни

Националния дрифт шампионат стартира в Сливен

Националния дрифт шампионат стартира в Сливен

За поредна година град Сливен ще приюти най-добрите пилоти от „Български дрифт шампионат“. Дългоочакваното дрифт мероприятие ще се...

CITROËN С ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ЕВРОПА ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА!

CITROËN С ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ЕВРОПА ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА!

Резултати на база регистрираните общо леки + товарни автомобили в Европа (30 държави) за първите три месеца на 2019 година: • От...

Groupe Renault показа четири нови лекотоварни машини (Видео)

Groupe Renault показа четири нови лекотоварни машини (Видео)

Днес лидерът на пазара на ванове и лекотоварни електрически автомобили Groupe Renault анонсира първите подробности за четири нови...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: