ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Назначение на Лука де Мео като главен изпълнителен директор Renault

like0 unlike0
Auto-Press 30 Jan 2020 Новини
23
0
Назначение на Лука де Мео като главен изпълнителен директор Renault

Назначение на Клотилд Делбо като заместник главен изпълнителен директор Renault

След процес на подбор, ръководен от Комитета за управление и компенсации, Бордът на директорите, заседаващ под председателството на Жан-Доминик Сенар, взе решение да назначи Лука де Мео за главен изпълнителен директор на Renault и председател на Renault SAS, в сила от 1 юли 2020 г.

Бордът на директорите счита, че Лука де Мео, чрез кариерата, опита и успеха в предишните си функции, съчетава всички качества, които да допринесат за развитието и трансформацията на Groupe Renault.

Клотилд Делбо, временно изпълняваща длъжността главен изпълнителен директор на Renault, ще продължи да изпълнява функциите си, докато Лука де Мео встъпи в длъжност. Бордът на директорите подкрепи назначаването й на длъжност заместник главен изпълнителен директор на Renault, в сила от 1 юли 2020 г.

Бордът изразява пълното си доверие в новото управление на Groupe Renault и желае успех на новите ръководители.

„Удовлетворен съм от това ново управление, което е решаваща стъпка за Groupe Renault и Алианса. Лука де Мео е страхотен стратег и визионер за бързо променящия се автомобилен свят. Неговите опит и страст към автомобилите са истинско предимство за Groupe Renault. Благодаря на Клотилд Делбо, която осигурява временно управление на компанията. Тя демонстрира ден след ден своята ангажираност и решителност в служба на Renault. Заедно, с подкрепата на Борда на директорите, те ще формират висококачествен, талантлив екип, равностоен на амбициите на Renault." заяви Жан-Доминик Сенар, председател на Борда на директорите.

***

За Лука де Мео:

Лука де Мео е роден в Милано, Италия през 1967 г. и завършва бизнес администрация в Икономически университет Бокони.

Де Мео има повече от 20 години опит в автомобилния сектор. Започва кариерата си в Renault, преди да се присъедини към Toyota Europe, след това Fiat Group, където управлява марките Lancia, Fiat и Alfa Romeo.

Присъединява се към Volkswagen Group през 2009 г. като маркетинг директор за Volkswagen леки автомобили и Volkswagen Group. След това заема поста член на Борда на директорите, отговарящ за продажбите и маркетинга в AUDI AG през 2012 г.

От 1 ноември 2015 г. става председател на Изпълнителния комитет на SEAT, член на надзорните съвети Ducati и Lamborghini, и председател на Борда на директорите на Volkswagen Group в Италия.

*Източник: www.renault.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: