ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Над 100 заявки за Balkan Offroad Rallye 2019

like0 unlike0
Auto-Press 23 Aug 2019 Новини
100
0

Над 100 заявки за Balkan Offroad Rallye 2019

Над 100 заявки за Balkan Offroad Rallye 2019
/add_images/news/082019/s_1566540010_450.jpg
  1. Над 100 заявки за Balkan Offroad Rallye 2019
  2. Над 100 заявки за Balkan Offroad Rallye 2019
  3. Над 100 заявки за Balkan Offroad Rallye 2019
  4. Над 100 заявки за Balkan Offroad Rallye 2019

Международният оф-роуд маратон прекосява България за 9-а година

От 14 до 20 септември ще се проведе деветото издание на Balkan Offroad Rallye. Международният оф-роуд маратон за пореден път ще привлече участници от цяла Европа с мотоциклети, ATV, бъгита, джипове и камиони, който в продължение на една седмица ще се борят с трасе, дълго над 2000 километра, по голямата част от които – състезателни отсечки.

Традиционно, Balkan Offroad Rallye ще предложи състезание „2 в 1”, тъй като има два отделни състезателни класа – „крос-кънтри” и „екстремен”. Първият, който е по-масов, е открит за всички типове състезателни машини, като предлага скоростна надпревара по черни пътища, в стила на големите пустинни маратони като „Дакар” и „Пътя на коприната”. Екстремният клас от своя страна е отворен само за 4х4 автомобили, като предлага тежки трасета, с преодоляване на кални и водни препятствия.

Balkan Offroad Rallye 2019 отново ще прекоси България от запад на изток, с уникални трасета в Рила, Плана, Родопите, Средна гора, Тракийската низина, Странджа и Добруджа. Надпреварата ще започне с официален старт в центъра на Самоков на 14 септември, като първият бивак на ралито е в Боровец. След обиколка на горите в района, керванът продължава пътя си към Старосел, където ще е вторият лагер. В средата на седмицата, участниците ще се отправят към Шкорпиловци, където, на самия бряг на Черно море ще бъде и финалът на 20 септември.

Три седмици преди старта, над 100 са подадените заявки за участие в Балканския оф-роуд маратон. Най-многоброен, традиционно, е класът на крос-кънтри автомобилите, където се очакват около 40 машини. Няколко шампиони от различните години ще са на старта, сред които и миналогодишният победител Константин Чолаков, с навигатора си Ивайло Жеков и техния прототип Toyota Hilux. Вторият по брой участници е класът на SSV-бъгитата, където се очакват почти 30 машини, включително и шампионите от 2015 година Цанко Цанков и Зорница Тодорова (Can Am). Близо 20 мотоциклета и ATV-четириколки и три камиона допълват крос-кънтри кервана, а 15 машини ще се борят с тежките трасета на екстремния клас.

В допълнение, за втора година в Balkan Offroad Rallye ще има и категория Discovery. Тук участниците ще могат да усетят вкуса от състезателните трасета, но без безмилостното темпо на хронометъра. В приключенския клас има записани близо 10 екипажа.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: