ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Национално състезание търси най-добрите млади автомонтьори в страната

like0 unlike0
Auto-Press 06 Apr 2020 Новини
246
0
Национално състезание търси най-добрите млади автомонтьори в страната

Над 600 ученика от 66 училища в цялата страна взеха участие в първия кръг от националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, който приключи в началото на месец март. Състезанието, специализирано за ученици от професионалните гимназии, се организира от МОН в партньорство с компания от автомобилния бранш, и дава възможност на най-добрите младежи за професионално развитие.

Надпреварата е част от международния конкурс Young Car Mechanic, организиран от Inter Cars S.A. в Полша. България изпраща финалисти за трета поредна година. Българските ученици имаха достъп до онлайн тест от 50 въпроса, обхващащи всички аспекти на автомобилната техника. Тестовата система е еднаква за всички държави, участващи в състезанието като самите въпроси са различни по брой и съдържание, но онлайн платформата е обща. Тазгодишният училищен кръг излъчи трима ученика с успех над 90%, а повече от половината са с много добър успех.

През 2019 година Ерен Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра, с ръководител инж. Георги Стоянов спечели първото място в международното състезание в Полша. Освен персонална награда, Ерен спечели за своето училище автосервизно оборудване за над 17 000 лв., предоставено от организатора Inter Cars S.A.

През 2020 година в Young Car Mechanic се присъедини към програмата на ЕС „Еразъм +“ за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа. В международния финал ще участват ученици, които са спечелили националните състезания за най-добър млад автомеханик в Полша, Литва, Латвия, Естония, България, Унгария, Хърватска и Украйна. Участникът с най-висок индивидуален резултат от националното състезание и неговият учител се очаква да заминат на финала в Полша.

Основната цел на Young Car Mechanic е да популяризира професията на автомобилния механик сред младежите, обмяна на опит и преподавателски практики, както и да открие млади таланти сред механиците на превозни средства. Да покажеш знанията и уменията си в истински автомобилен сервиз, както правят учениците по време на регионалния кръг и националния финал, е първата стъпка към намиране на работа. Националното състезание за най-добър млад автомонтьор, освен че избира най-добрите ученици, им дава и шанс за среща с потенциални работодатели.

*Източник: Inter Cars Bulgaria

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: