ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Модели на Mazda с дефекти в спирачките и електросистемата

like0 unlike0
Auto-Press 13 Apr 2018 Новини
549
0
Модели на Mazda с дефекти в спирачките и електросистемата

Известните с безпроблемноста си досега в експлоатация автомобили на японската марка Mazda напоследък не се оказват безгрешни. В системата на ръчната спирачка с въжено задействане възниква корозия в резултат на която автомобил паркиран в наклон може да тръгне самопроизволно и обратно – движеща се машина да започне внезапно да спира.

За решаване на проблема е обявена от компанията световна сервизна рекламационна акция за седаните Mazda 6 и паркетниците Mazda CX-5. При последните са засегнати машините произведени в периода ноември 2012-а година – септември 2015-а. В кампанията са включени и автомобили от първото поколение, които не са преминали нито едно обновление.

Предишната кампания за ремонт на CX-5 само в Северна Америка е засегнал над 1100 машини. Причина за него е опасната близост до ауспуха на кабелите вървящи към буксируемия прицеп. Те могат да се повредят, да загаснат споповете и мигачите на ремаркето или караваната, което повишава риска от ПТП.

В доста страни е фиксиран дефект на ръчната спирачка при моделите Mazda 3 и Mazda 2. Отзованите автомобили са десетки и стотици хиляди и се налага да се проверяват привода и супортите, след които или се заменят, или им се монтира нов защитен чехъл.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: