ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

„Милиони животи, които да спасим по пътищата“

like0 unlike0
Auto-Press 26 May 2020 Новини
86
0
„Милиони животи, които да спасим по пътищата“

"В края на всеки ден, когато слънцето залязва, бъдещето на петстотин деца, които бяха там, за да го видят, ще е изтрито. Това не може да се смята за нещо обичайно. Ние сме изправени пред спешна нужда от безопасност" - заяви г-н Жан Тод, президент на FIA и горд член на Залата на славата на AUTOBEST.

Г-н Жан Тод наскоро издаде книгата си „Милиони животи, които да спасим по пътищата“, в която иска да привлече вниманието върху милионите, които всяка година губят живота си при автомобилни катастрофи и това налага да се направи революция в пътната безопасност. Такава, която да обхваща „безопасна система”, с амбициозната цел да се премахнат смъртните случаи. Спешно е и нуждата от действия от страна на правителствата по целия свят.

Тод призовава за глобална среща на върха по безопасността на движението по модела на срещите на върха за Земята, която направи толкова много, за да ни помогне да се съсредоточим върху бъдещето на планетата. Знаем мащаба на проблема и какво трябва да се направи. Време е да се активизираме и да постигнем радикална промяна.

Всяка година около 1,4 милиона души загиват при сблъсъци с моторни превозни средства, а много други са ранени. И все пак тази глобална трагедия е скрита от очите. Авариите твърде често се приемат като част от нормалния ред на нещата. Забравените 1,4 милиона, които умират по пътищата всяка година, заслужават наследство под формата на по-безопасен свят. Много от от тази смърт е била предотвратима, а решенията за това да се случи са в рамките на нашите разбирания.

Журито на AUTOBEST подкрепя усилията на г-н Тодt за по-добра безопасност на пътя, изпълнявайки проекти за значително намаляване на броя на жертвите. Като най-голямо по броя на представените държави с 31 независими автомобилни медии от също толкова държави в Европа, AUTOBEST обмисля конкретни медийни дейности, за да станат пътищата ни много по-безопасно място за стотиците милиони хора по пътищата ежедневно.

След като стартира като състезател на рали от световна класа от 1966 до 1981 г. и печели много титли от световния шампион в рали, крос и издръжливост като директор на Peugeot-Sport, Жан Тод продължава да след това с огромен успех във Формула 1като ръководител на отбора на Ферари, доминиращ в спорта в началото на хилядолетието.

Той бе избран за президент на Международната автомобилна федерация FIA през 2009 г. и от 2015 г. е специален пратеник на генералния секретар на ООН за безопасност на движението по пътищата.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: