ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Микрокарът Bolt Nano ще се пробва в каршеринга - видео

like0 unlike0
Auto-Press 21 May 2019 Новини
51
0
Микрокарът Bolt Nano ще се пробва в каршеринга - видео

Американската компания Bolt Mobility, основана миналата година в Майами-Бич, с цел да “запълни пропуските в микромобилноста”, представи на изложението VivaTech в Париж двуместен електрокар с име Nano, предназначен за къси градски пътувания. Пролбегът с едно зареждане на акумулаторите на машинката е едва 24 км.

Този недостатък се изтрива с използването на бързо сменящи се акумулатори. По думите на създателите си, Bolt Nano ще излезе в серийно производство през вотрата половина на следващата година и ще струва $9999. Вече се приемат предварителни поръчки за количката с депозит от $999.

Доскоро Bolt и Nano бяха различни модели. Сега става дума за машинка подобна на Renault Twizy с неизвестни характеристики. Основното преимущество – на едно нормално паркомясто могат да се наместят цели четири Nano, защото на ширина Bolt Nano би трябвало да минава през входна врата.

Фирмата успя да привлече като посланник на марката си легендарния спринтьор Хюсеин Болт. И не е беда, че ямайският лекоатлет не пророни и дума на премиерата, присъствието му привлече вниманието на медиите.

Основният бизнес на фирмата Bolt Mobility засега е краткосрочна аренда с цена 15 цента за минута на електрически тротинетки собствено производство. Именно скутерите Bolt Original, Bolt One и Bolt Chariot са и главните герои на щанада на марката в изложението VivaTech. Микрокарът Nano и съответното му използване в каршеринг ще са следващия етап в развитиието на компанията.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: