ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Maserati МС20: това е името на новия супер спортен автомобил на Тризъбеца - видео

like0 unlike0
Auto-Press 20 Feb 2020 Новини
86
0
Maserati МС20: това е името на новия супер спортен автомобил на Тризъбеца - видео

- МС20 означава Maserati Corse 2020 и отбелязва завръщането на марката към състезанията.

- Супер спортният автомобил е първият модел от новата ера Maserati и ще дебютира до края

на май месец в Модена.

- МС20, разработен в лабораторията за иновации на Maserati, ще бъде констуиран в завода,

намиращ се на ул. Чиро Меноти в град Модена.

Модена, 20 февруари 2020 – Очакваният с нетърпение супер спортен автомобил Maserati е вече кръстен с името МС20. Автомобилът е разработен в лабораторията за иновации на Maserati, ще бъде конструиран в историческия завод на ул. Чиро Меноти и ще отбележи своя дебют в световен мащаб в края на май месец в град Модена.

Името МС20 подчертава спортния нрав на новия модел: MC е съкращение от Maserati Corse, а числото 20 се отнася за 2020 г. – годината, която поставя началото на нова ера в историята на Maserati.

Първият състезателен автомобил, носещ логото Тризъбец, бе Tipo 26, при който номерът в името му указва годината на производство, както и при МС20 – първият автомобил, роден в новата ера на моденската компания.

Супер спортният автомобил е естествената еволюция на изключително успешния MC12 – автомобилът, който през 2004 г. бележи връщането на Maserati към състезанията след 37 години. MC12 спечели 22 състезания (включително 3 победи в 24 часа на Спа) и 14 шампионски титли в Първенствата за конструктори, пилоти и отбори във FIA GT от 2004 до 2010 г.

Maserati се завръща в света на състезанията с новия МС20.

Моделът ще бъде конструиран в завода в Модена, където вече тече процесът по модернизация на производствената линия, която също ще снабдява моделите си със своята усъвършенствана електрическа задвижваща система.

В същото време, за напълното завършване на производствените площи в завода, намиращ се на ул. Чиро Меноти, вече е започнала работа по тенекеджийно-бояджийно помещение – напълно нова функция за съоръжението, която ще бъде оборудвана с модерни иновативни технологии с ниско въздействие върху околната среда.

Maserati S.p.A.

Maserati произвежда пълна гама уникални автомобили с невероятна индивидуалност, веднага разпознаваеми навсякъде по света. Със своя стил, технология и изключителен характер те радват най-претенциозните, взискателни вкусове и винаги са били еталон за автомобилната индустрия. Посланици на това наследство са флагманът Quattroporte, спортният седан Ghibli, Levante - първият SUV на Maserati, и спортните автомобили GranTurismo и GranCabrio.

Гама, пълна както никога досега, с бензинови и дизелови двигатели, със задно и със задвижване на всички колела, изработени с най-добрите материали и изключителна техника. Това е традиция на успешните автомобили, всеки от тях предефинира това, което прави италиански спортен автомобил по отношение на дизайн, производителност, комфорт, елегантност и безопасност.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: