ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия

like0 unlike0
Auto-Press 14 Sep 2020 Новини
161
0

Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия

Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия
/add_images/news/092020/s_1600081203_993.jpg
  1. Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия
  2. Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия

След успешното участие в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“, пилотът на ЕКО БМВ Моторад МС77 продължава да триумфира в пистовите състезания от BMU European Road Racing Championship и Републиканския шампионат по мотоциклетизъм.

Най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта, Мартин Чой, спечели поредната си победа в клас Superbike 1000 (МСК Еко BMW Motorrad МС 77, BMW), по време на четвъртия кръг от BMU европейския шампионат на писта 2020 г. и европейския шампионат на Супермото, които се проведоха на 12 и 13 септември на летищен комплекс Долна Митрополия. Така, многократният шампион се доближи с една крачка до поредната си титла.

„Всяка победа на родна земя е изключително ценна за мен, а Долна Митрополия има специално място в сърцето ми. Сезонът е тежък и програмата ми през следващите месеци е изключително интензивна и променлива. Налага се да решаваме участията буквално от днес за утре – в зависимост от това как се развива ситуацията. Въпреки това продължавам със силен хъс, благодарение на сериозната ми подготовка, отличния ми екип и подкрепата на дългогодишните ми спонсори ЕКО България“, сподели Мартин Чой.

Още от началото на състезанието Мартин Чой показа, че се намира в изключително добра форма. Благодарение на майсторското си каране, след края на 12-те обиколки, той се качи на първото място, оставяйки Иван Грозев и Димитър Митов на второ и трето място. Общо 90 пилота от България, Румъния, Чехия, Русия и Турция взеха участие в различните класове и дисциплини и зарадваха публиката със спорни надпревари.

Мартин Чой по всяка вероятност ще пропусне кръга от световния шампионат за издръжливост, който трябва да се проведе на пистата в Ещорил на 27 септември, тъй като състезанието съвпада с кръга от BMU шампионата в Румъния. Решението ще бъде взето буквално в последния момент.

В началото на месеца българският феномен се завърна от участието си в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. Заради отличното си представяне – 24-о място в генералното класиране и 12-о в клас Суперщок, Чой получи директна покана да кара догодина с пълна програма в Световния шампионат за издръжливост като част от екипа на ENERGIE ENDURANCE 91.

*Източник: ЕКО БМВ Моторад МС77

Новото лице на Peugeot Sport (Видео) Гейминг симулатор на Aston Martin струва 125 000 лева

Подобни

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)

Peugeot разкри нови подробности за програмата си за завръщане в състезанията за издръжливост на FIA- FIA World Endurance...

Bridgestone обяви проект за спиране на дейността в завода си в Бетюн във Франция

Bridgestone обяви проект за спиране на дейността в завода си в Бетюн във Франция

• Структурната мярка е единственият приложим вариант за защита на конкурентоспособността на дейността на Bridgestone в Европа •...

Електрическият F-150 на Ford ще предложи върхово ускорение и мощност (Видео)

Електрическият F-150 на Ford ще предложи върхово ускорение и мощност (Видео)

Успоредно със стартирането на производството на изцяло новото поколение на бестселъра си F-150 в легендарния комплекс Ford Rouge...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: