ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Малка, но мощна – старото кредо на Mazda

like0 unlike0
Auto-Press 11 Aug 2020 Новини
40
0

Малка, но мощна – старото кредо на Mazda

Малка, но мощна – старото кредо на Mazda
/add_images/news/082020/s_1597129204_582.jpg
  1. Малка, но мощна – старото кредо на Mazda

Минимализмът на японците намери своя път в автомобилното строителство преди 80 години, проправен от инженерите на Mazda. Първият автомобил Mazda, представен в габарита на европейските малки автомобили, бе представен през лятото на 1940 г., но в същото време предлагаше комфорта на по-големите класове превозни средства с големи колела, пищно оразмерени стъклени повърхности за лека кабина и оползотворяване на пространството.

Втората световна война предотврати серийното производство на този автомобилен прототип. Mazda R360 Coupe стартира през 1960 г. като първият масово произведен автомобил на марката. Последващата кола през 1964 г., бе най-малкият семеен седан с четири врати в света Carol, а след него всички компактни модели на Mazda доказват, че удоволствието и комфортът при шофиране не са въпрос на външен габарит.

Независимо дали с иновативната задна врата на Mazda 323, приказният сгъваем покрив на Mazda 121, умната концепция на първата Mazda2, електрическото задвижване в градския автомобил Mazda2 EV или новаторска технология на двигателите на Skyactiv в сегашните Mazda2 и Mazda3, при Mazda малките винаги са големи.

Ако искате да се запознаете с всички нетрадиционни основни етапи от 80-годишната история на компактния клас Mazda, може да ги намерите в изложението Mazda Classic - Automobil Museum Frey. Уникалният музей в центъра на Аугсбург показва ранната Mazda Carol, компактните модели с роторен двигател, най-бързата и най-рядката Mazda 323, но и дизайнерски бижута като Mazda 121 с трипосочен сгъваем покрив.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: