ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Лютата чушка или новият кросовър на Kia

like0 unlike0
Auto-Press 12 Apr 2019 Новини
256
0
Лютата чушка или новият кросовър на Kia

Корейската компания ще покаже на автосалона в Ню-Йорк кросовър, който носи името Habaniro. Само една буква го различава от името на прочутите люти чушки Хабанеро (Capsicum chinense Habanero Group), които се смятат за едни най-лютите в света.

Навярно с това корейците искат да оприличат концепта си Habaniro на тази люта чушка чрез червените акценти във външноста му и евентуалните изненадващите ездови качества на машината. От друга страна съзвучието Niro и Habaniro е навярно намек за връзка с модерните днес класове на хибридните и електрически автомобили.

Съдейки по единственото засега изображение, пуснато във връзка със салона от корейците, моделът дава представа за ново дизайнерско направление в компанията, свързано с напускането на доскорошния главен дизайнер Петер Шрайер. Машината няма нищо общо във външния си вид със сегашната гама на Kia, оформена от Шрайер – изчезнала е например характерната радиаторна решетка тип “устата на тигъра”.

Машината е компактна и по-скоро е от типа повдигнат хечбек. Характерно е обратното разполагане на радиаторната решетка с линията от дневни светодиодни светлини, Z-образната странична защита от черна пластмаса, простираща се от предните до задните калници, широките задни стойки на покрива с обратен наклон.

Дръжките на вратите са скрити, колелата са доста големички, обути с оф-роуд тип гуми, липсват страничните огледала, чиято роля навярно играят камери. Серийното изпълнение, естествено, ще бъде доста по-опростено на външен вид.

Засега от Kia не разкриват технически подробности за машината, но намекът в името й за модела Niro, подсказва бъдещо присъствие на тока, защото моделът се предлага в момента в два хибридни варианта и един напълно електрически.

Kia Habaniro ще бъде разкрит пред широката публика в Ню-Йорк на 17-и април.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: