ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

“Лудо” пътуване до Япония с Ro80 модел 1973-а

like0 unlike0
Auto-Press 14 Jan 2020 Новини
52
0
“Лудо” пътуване до Япония с Ro80 модел 1973-а

Това пътуване е наистина напълно лудо - семейство от Люнеберг тръгна за Япония през юли 2019 г. не със самолет, а с любимия им Ro80 от 1973 година. През Травемюнде, Хелзинки и Санкт Петербург минават през Русия по суша до далечния Владивосток.

Оттам Клаус фон Дейлен и съпругата му Мая пътуват с ферибот до Южна Корея и накрая стигат до Япония. Когато пристигат в Хирошима, югозападна Япония, на 24 август 2019 г. посещават корпоративния щаб на Mazda, след като са изминали 11 000 километра с роторния си автомобил.

Причината за пътуването? Казва се NSU Ro80 с роторния му двигател. Тъй като двигателят е неразделна част от ДНК на Mazda се оказа че ентусиазмът от посещението от роторния автомобил от Германия е бил много голям в Япония. В крайна сметка, концепцията за задвижване на Mazda беше докарана от немците до търговски успех през 70-те години на миналия век и след това продължена от японците до 2010-те години.

Приемът на съпружеската двойка на японска земя беше съответно на високо ниво - почетният посланик на Mazda Нобухиро Ямамото поведе немските гости през музея на Mazda. Служителите на Mazda в Япония бяха толкова ентусиазирани от представянето на семейство Дейллен, че не пропуснаха възможността да създадат специална фото книга с лични послания към тях.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: