ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Lucid Air – анонс за “теслаубиец” от Щатите със суперлативи

like0 unlike0
Auto-Press 16 Sep 2020 Новини
93
0

Lucid Air – анонс за “теслаубиец” от Щатите със суперлативи

Lucid Air – анонс за “теслаубиец” от Щатите със суперлативи
/add_images/news/092020/s_1600207205_119.jpg
  1. Lucid Air – анонс за “теслаубиец” от Щатите със суперлативи

Атаката на Lucid Motors към парче от пазарната торта, засега самостоятелно притежание на Tesla, трябва да започне през 2021 г. Тогава новият луксозен автомобил на Lucid Motors – Air, трябва да бъде представен като първи модел на компанията на пазара. И пътят към този дебют засега е осеян с приказки за технически усъвършенствания и суперлативи.

Според производителя Lucid Air е най-модерният луксозен седан с шикозен дизайн, подкрепен от доказана в състезания технология /?/. "С интериор от луксозен клас и външен вид на автомобил от среден клас, Air е в състояние да постигне прогнозен обхват на EPA от над 800 километра и ускоряване от 0 до 100 км / ч за по-малко от 2,5 секунди," каза говорител на компанията.

Това е възможно, според него заради мощноста до 1080 к.с., архитектурата на пълно задвижване на всички колела с два мотора и капацитет от 113 кВтч на батерията, която според Lucid Motors може да бъде заредена за рекордно кратко време - за 480 километра пробег само за 20 минути.

Освен това Lucid Motors привлича с „водещия в класа интериор и най-големия преден багажник“, със стъклени дисплеи в пилотската кабина в комбинация с тактилни физически контроли, повече от 32 сензора, радар и ултразвук, която комбинация, според компанията, е първият в света лидар с висока разделителна способност в електрическо превозно средство и със система от микролещи, съставена от хиляди светлинни канали, или, с други думи, „най-модерната технология за осветление в света“.

В САЩ ценовата листа започва от под 80 000 долара за базовите версии с 620 к.с., които ще се предлагат от 2022 година. Стартът е с Air Grand Touring и Air Dream Edition с 800 и 1080 к.с. през второто тримесечие на 2021 г. за 139 000 и 169 000 долара. В Германия заинтересованите от новия автомобили могат да резервират американската електричка в ограниченото издание на Dream Edition, като платят депозит от $ 1000 или $ 7500.

Renault с два изцяло нови електрически кросовъра Ралииконата, която яко се търси от колекционерите

Подобни

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)

Peugeot разкри нови подробности за програмата си за завръщане в състезанията за издръжливост на FIA- FIA World Endurance...

Bridgestone обяви проект за спиране на дейността в завода си в Бетюн във Франция

Bridgestone обяви проект за спиране на дейността в завода си в Бетюн във Франция

• Структурната мярка е единственият приложим вариант за защита на конкурентоспособността на дейността на Bridgestone в Европа •...

Електрическият F-150 на Ford ще предложи върхово ускорение и мощност (Видео)

Електрическият F-150 на Ford ще предложи върхово ускорение и мощност (Видео)

Успоредно със стартирането на производството на изцяло новото поколение на бестселъра си F-150 в легендарния комплекс Ford Rouge...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: