ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Корона маската не е принадлежност на огледалото за обратно виждане!

like0 unlike0
Auto-Press 08 Jul 2020 Новини
35
0
Корона маската не е принадлежност на огледалото за обратно виждане!

Защитата на устата и носа с маска се превърна в постоянен спътник в нашето ежедневието заради коронакризата. Много шофьори обичат да окачат маската на огледалото за обратно виждане, така че да им е готова под ръка. Но точно товане харесват експертите на Dekra, които смятат този нов навик за опасен.

"Според нас дори сравнително малките окачени на огледалото неща като ароматизирани елхички, различни обезмирисители или други подобни са опасни" - казва Петер Рюкер, ръководител на Dekra Accident Research - "Това важи още повече за окачената на огледалото маска за лице защото има сравнително голяма площ."

“Проблемът е, че зрителното поле на водача е ограничено - особено при завиване надясно. Като шофьор свиквате с факта, че винаги нещо се движи в края на вашето зрително поле. Последствието от това е, че забелязвате други движения извън превозното средство, например на колоездачи или пешеходци от дясната страна на пътя, много по-късно.“ - казва експертът - “Това може да доведе до сериозни произшествия, които иначе биха могли да бъдат избегнати.”

“Маската служи за защита на хората. Ако я съхранявате небрежно на огледалото за обратно виждане, правите точно обратното - застрашавате другите участници в движението” - казва Рюкер. Препоръката му е ясна - „Съхранявайте маската си в колата в жабката или в някое от отделенията за съхранение на дребни предмети. Повечето модели автомобили предлагат изобилие от тях. Във всеки случай огледалото за обратно виждане не е окачалка."

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: