ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”

like0 unlike0
Auto-Press 30 Apr 2018 Новини
379
0

Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”

Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
/add_images/news/042018/s_1525075202_587.jpg
 1. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 2. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 3. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 4. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 5. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 6. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 7. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 8. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 9. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 10. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 11. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
 12. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”

Никой не е застрахован от натиска на пазара, дори и категорията представителни държавни автомобили, която в Китай е застъпена от марката Hongqi /Червено знаме/. Компанията-майка на марката – групата FAW е поставила задачата да настъпи “перестройка” и да се стартира бурно развитие. Тази задача явно е поета с ентусиазъм от марката, която през тази година закръгля 60 години от създаването си, през които винаги е била далеч от понятието “масов автомобил”. Сега тя трябва да стане по-близка на много по-широка група купувачи.

На вървящият в момента международен автосалон в Пекин “Чревеното знаме” представя редица новости, най-ярката от които е огромното купе E·境 GT или E·Jing GT. Иероглифът е “цзин” и означава “территория”. Засега това е само концепт, но подчертава подготовката на марката да завоюва нови за себе си пазарни територии. Едва ли точно такъв ще е серийният вариант, но доста от дизайна на колата ще влезе в други нови модели на Hongqi. Въпросът за създаване на подобно серийно купе явно предстои за решаване, още повече че става дума за автомобил с електрическо задвижване.

В каталога на компанията засега отсъстват машини като кросовъра HS7 и всъдехода LS5. Но без подобни модели компанията няма да остане - в Пекин тя представи компактния кросовър E-HS3, който е първото нахлуване на “Червеното знаме” в непозната пазарна територия – на серийните електромобили. В продажба този такой паркетник ще излезе през следващата година.

Актуалната гама на “знамето” включва представителната лимузина L5-L9 с мотор V12, 6.0л за държавната чиновническа върхушка, масовият седан H7 (дължина 5095 мм, междуосие 2970, мотори от 1.8 до 3.0 л, 188-231 к.с.) и почти съвременния седан H5. Последният е в производство от миналата година, дълъг е 4945 мм, а междуосието му възлиза на 2875 мм. Моторът е един - 1.8л Turbo, 186 к.с., работещ с шестстепенен автоматики и е с предно предаване.

Батерийният паркетник E-HS3 също е предвестник на аналогичен бензинов модел, който ще излезе на пазара тази година, естествено, преди електроварианта. Под капака му ще се монтират турбомотори 1.8 или 2.0 л.

Друг интересен момент в идващата промяна е в цветовете. По-рано, подобно на Ford от началото на миналия век, когато е можело да се “поръча всякакъв цвят, стига да е черен”, сега “знамето” бяга от този консерватизъм и е избрала невероятни цветове за концептуалните си модели за автосалона в Пекин.

Е, от миналото не може да се избяга напълно – на изложението присъстваше и представителен седан от серията L изложен ... зад стъкло, недостъпен за широката публика. За нея компанията предложи вместо консервативното си минало поглед в технологичното си бъдеще, включително с показването на двойка макети на самоходна градска капсула. Те не се движат и засега са чиста фантазия, но вътре имат голям екран за развлечения и система за разпознаване на лица.

Porsche представи Cayenne Coupe (Видео)

Подобни

HONDA започна да приема резервации за електрическата HONDA E

HONDA започна да приема резервации за електрическата HONDA E

Европейското подразделение на Honda обяви, че компанията е започнала да приема резервации за първата в историята на марката...

Започнаха продажбите на CB500F, CB650R и CBR650R

Започнаха продажбите на CB500F, CB650R и CBR650R

Трите нови попълнения в мотоциклетната гама на Honda са вече в шоурумовете ни От миналата седмица новият CB 500F пристигна в...

446 000 лева за юбилейна книга на BENTLEY

446 000 лева за юбилейна книга на BENTLEY

Само преди няколко дни ROLLS-ROYCE анонсира най-новото предложение в портфолиото си ексклузивни аксесоари- специално сандъче за...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: