ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”

like0 unlike0
Auto-Press 30 Apr 2018 Новини
379
0

Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”

Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
/add_images/news/042018/s_1525075202_587.jpg
  1. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  2. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  3. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  4. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  5. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  6. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  7. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  8. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  9. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  10. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  11. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”
  12. Концептът Hongqi E·Jing Gt вещае интересно бъдеще за “Червеното знаме”

Никой не е застрахован от натиска на пазара, дори и категорията представителни държавни автомобили, която в Китай е застъпена от марката Hongqi /Червено знаме/. Компанията-майка на марката – групата FAW е поставила задачата да настъпи “перестройка” и да се стартира бурно развитие. Тази задача явно е поета с ентусиазъм от марката, която през тази година закръгля 60 години от създаването си, през които винаги е била далеч от понятието “масов автомобил”. Сега тя трябва да стане по-близка на много по-широка група купувачи.

На вървящият в момента международен автосалон в Пекин “Чревеното знаме” представя редица новости, най-ярката от които е огромното купе E·境 GT или E·Jing GT. Иероглифът е “цзин” и означава “территория”. Засега това е само концепт, но подчертава подготовката на марката да завоюва нови за себе си пазарни територии. Едва ли точно такъв ще е серийният вариант, но доста от дизайна на колата ще влезе в други нови модели на Hongqi. Въпросът за създаване на подобно серийно купе явно предстои за решаване, още повече че става дума за автомобил с електрическо задвижване.

В каталога на компанията засега отсъстват машини като кросовъра HS7 и всъдехода LS5. Но без подобни модели компанията няма да остане - в Пекин тя представи компактния кросовър E-HS3, който е първото нахлуване на “Червеното знаме” в непозната пазарна територия – на серийните електромобили. В продажба този такой паркетник ще излезе през следващата година.

Актуалната гама на “знамето” включва представителната лимузина L5-L9 с мотор V12, 6.0л за държавната чиновническа върхушка, масовият седан H7 (дължина 5095 мм, междуосие 2970, мотори от 1.8 до 3.0 л, 188-231 к.с.) и почти съвременния седан H5. Последният е в производство от миналата година, дълъг е 4945 мм, а междуосието му възлиза на 2875 мм. Моторът е един - 1.8л Turbo, 186 к.с., работещ с шестстепенен автоматики и е с предно предаване.

Батерийният паркетник E-HS3 също е предвестник на аналогичен бензинов модел, който ще излезе на пазара тази година, естествено, преди електроварианта. Под капака му ще се монтират турбомотори 1.8 или 2.0 л.

Друг интересен момент в идващата промяна е в цветовете. По-рано, подобно на Ford от началото на миналия век, когато е можело да се “поръча всякакъв цвят, стига да е черен”, сега “знамето” бяга от този консерватизъм и е избрала невероятни цветове за концептуалните си модели за автосалона в Пекин.

Е, от миналото не може да се избяга напълно – на изложението присъстваше и представителен седан от серията L изложен ... зад стъкло, недостъпен за широката публика. За нея компанията предложи вместо консервативното си минало поглед в технологичното си бъдеще, включително с показването на двойка макети на самоходна градска капсула. Те не се движат и засега са чиста фантазия, но вътре имат голям екран за развлечения и система за разпознаване на лица.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: