ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Концептът 19_19 на Двойния шеврон – космическа капсула на колела! - видео

like0 unlike0
Auto-Press 19 May 2019 Новини
91
0

Концептът 19_19 на Двойния шеврон – космическа капсула на колела! - видео

Концептът 19_19 на Двойния шеврон – космическа капсула на колела! - видео
/add_images/news/052019/s_1558292402_698.jpg
  1. Концептът 19_19 на Двойния шеврон – космическа капсула на колела! - видео

Тази година Citroen празнува 100-ия си рожден ден и се представя с впечатляващ концептуален автомобил, който съчетава мобилността на бъдещето с “цитати” от вековната вече история на марката. Името на впечатляващата разработка е 19_19 (1919 до 2019 г.) и подчертава годишнината на френската марка.

"Искахме да създадем превозно средство, което да е различно от останалите, то няма външни огледала, а някои от технологиите в него вече са вградени в днешните ни серийни автомобили" - споделя Фредерик Дюверние, главен дизайнер на концептуалните автомобили на Citroen. И продължава - "Нашите клиенти очакват много комфорт, предлаганият с концепта нов дизайн ще направи ежедневието им по-лесно, защото хората днес очакват лесен достъп и достатъчно въздух над главата, а преди десет години проучвания като този не можеха да се решат." След само 13 месеца развойна и конструкторска дейност тази “космическа капсула” сега е пред съда на общественоста.

Първият поглед в интериора радва с различни цветни тъкани и супер удобни седалки. Специално оцветените прозорци позволяват на пътниците да гледат навън, но спират любопитните външни погледи. който отвън гледа навън, не вижда нищо. Воланът е почти конвенционален и нарочно е проектиран минималистичен. В автомобила не могат да се намерят излишни украшения, централната конзола предлага пространство за всякакви практически помощници на водача и има мраморен вид, седалката за пътници е почти диван.

Французите определят проекта си за бъдещето като "истинско НЛО в автомобилния сектор", чиито изключителни размери, плаващият и прозрачен дизайнса вдъхновени от света на авиацията. Търсен е максимално възможния комфорт, като интериорът се оприличава на подвижен домашене на върха на технологичната вълна, прелагайки автономно управление, напълно електрическо задвижване и пробег с едно зареждане на акумулаторите до 800 километра.

В автономения режим на движение воланът, педалите и кормилната колона се прибират от интериора, седалката на водача се дръпва назад, за да създаде повече място за краката, докато изкуственият интелект на колата поеме управлението. Взаимодействието със системите на автомобила е гласово - инфотемънт системата предлага дилги плейлисти с музика и филми, видеоигри, облачни приложения.

Гласово се управляват още климатикът, вътрешното осветление, повикване на телефонен номер или изпращане на съобщения. В услуга на пътниците на борда е проактивен личен асистент, който понякога не чака да бъде попитан за нещо и “предугажда” техните желания.

Гигантските 30-цолови колела са разработени в сътрудничество с Goodyear и осигуряват безпроблемна връзка между джантата и гумата. Колелото е проектирано така че да създаде идеално интегрирано и напълно уникално цяло, подобряващо акустичния комфорт. В главината на колелото има фиксиран хъб и независимо от въртящите се колела и се показва правилно логото на Citroën по време на шофиране.

Пътуването с подобен автомобил на бъдещето трябва да бъде безопасно и в същото време при поискване доста динамично. В тази посока футуристичната, изцяло електрическа концепция 19_19 предлага ускоряване от място до 100 км/ч за 5 секунди и постига максимална скорост от 200 км/ч. Задвижването е на четирите колела с помоща на по един двигател на всяка ос, а енергията за задвижването им се осигурява от акумулаторен блок с капацитет от 100 кВтч.

Общият максимален въртящ момент е 800 Нм, а максималната мощност на силовия агрегат е 340 кВт/460 к.с. При нужда от експресно зареждане само за 20 минути по пътя на безжичната индуция може да се осигури електроенергия в акумулатора за изминаването на още 600 километра пробег.

Концепцията на Citroen 19_19 беше представена на 16 май 2019 г. със световна премиера на изложението VivaTech в Париж.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: