ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Колите на Toyota ще пръскат крадците си със сълзлив газ!

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2019 Новини
41
0
Колите на Toyota ще пръскат крадците си със сълзлив газ!

Toyota е подала в патентното бюро на Щатите заявка за патент за система за дозиране на ароматизатори, която при нужда в случай на взлом на колата, ще може да разпръсква вътре в нея сълзлив газ.

Според патента системата разпознава собственика или други с право на достъп в автомобила, както и пътниците с тях, разпръсквайки след това любимият им аромат. Системата се управлява с помощта на специално приложение за смартфон. Чрез него може да се подбира предварително един или друг аромат за разпръскване. Системата също така, автоматично дезодорира салона на колата, когато пътниците излязат навън от него.

Най-интересната част от системата, обаче, е действието й, когато в колата има натрапник и крадецът се опита да задейства двигателят й. Тогава системата вместо с приятни аромати пълни салона със сълзлив газ, което прогонва крадците и предпазва колата от открадване.

Подобни системи са патентовали и други автопроизводители, но при японците системата за пръв път се използва за защита на колата от крадци. Това, че Toyota е патентовала система за ароматизация с възможност за пускане на сълзлив газ, не значи, че новата екстра ще бъде задължително използвана. Още повече, че навярно ще се предлага като опция, която купувачът може и да не си поръча.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: