ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Кое е правилното след злополука?

like0 unlike0
Auto-Press 31 Jul 2020 Новини
33
0
Кое е правилното след злополука?

Ако сте попаднали в авария, това не е никак добре. Защото след това идва и правната страна на следствието. Затова шофьорите трябва да знаят точно как да се държат правилно след произшествие. Експертите от немския застраховател HUK-Coburg дават интересни съвети по този проблем.

Ако се случи лошото и има ранени хора, трябва незабавно да се информира полицията и Бърза помощ. Преди пристигането на полицията трябва да се окаже първа помощ според възможностите и да се осигури мястото на произшествието. В това се включва пускането на собствените си предупредителни светлини за опасност и слагане на жълтата жилетка, докато все още сте в колата.

След това идва поставянето на предупредителния триъгълник - той трябва да е на 50 метра от мястото на произшествието в града и най-малко на 150 метра по селските пътища. Разстоянието между предупредителния триъгълник и мястото на произшествието по магистралите е най-малко 200 метра. Ако мястото на произшествието е на завой или зад възвишение на пътя, предупредителният триъгълник се поставя пред него.

Поставянето на трийгълника по селските пътища и магистралите е опасно начинание. За ваша собствена защита тичате края на пътя, а още по-добре е да ходите ходите зад парапета. Ако при това носите отворен предупредителния триъгълник пред себе си, също подобрявате видимостта си.

Полицията води регистър на всички факти за произшествия. Ако участващите в ПТП при лек удар останат на пътя, най-добре е да се попълни европейския доклад за произшествия. Неговата бланка трябва да бъде на достъпно място в жабката.

Всеки, който отговори точно на всички въпроси относно личните си данни, застраховката и хода на произшествието, както и приложи схема и снимка на случилото се, полага солидна основа за уреждане на евентуални бъдещи финансови претенции. Ако има свидетели, техните лични данни, разбира се, също ще трябва да бъдат отбелязани.

След като фактите бъдат установени, лицето, причинило произшествието, трябва незабавно да съобщи за щетите от него на своята застрахователна компания. И дори ако отговорността изглежда ясна, пострадалата страна трябва да говори с противоположната застрахователна компания.

Ами ако сте имали инцидент с чужда кола? Ако чужденец е виновен за злополука, щетите, понесени от невиновната жертва на произшествието, се регулират така, сякаш местен участник в движението е причинил произшествието.

Броени дни до премиерата на първата електрическа кола на CADILLAC Hyundai обнови бордовата си система Bluelink

Подобни

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

• Maserati разширява колекцията Trofeo: към Levante се присъединяват Ghibli и Quattroporte • Ghibli и Quattroporte Trofeo:...

Екстремен офроуд с новото BRONCO (Видео)

Екстремен офроуд с новото BRONCO (Видео)

Преди около месец, FORD разкри първите подробности за изцяло новото си BRONCO, което се оказа, че ще продължи да съществува под...

NOVITEC даде 707 конски сили на McLaren GT (Видео)

NOVITEC даде 707 конски сили на McLaren GT (Видео)

Специалистът в областта на доработката на луксозни спортни автомобили NOVITEC анонсира подробности за новата си програма за...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: