ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Класиката за безопасност в музея на Volvo

like0 unlike0
Auto-Press 02 Jun 2020 Новини
112
0
Класиката за безопасност в музея на Volvo

Музеят на Volvo в Гьотеборг чества своята 25-годишнина. Постоянната изложба, открита през 1995 г. в шведския пристанищен град, се превърна в атракция за посетителите. Музеят се намира в квартал Торсланда на остров Хисинген, който е седалище на шведския автомобилен производител, след като през 1927 г. започва там производството на Volvo ÖV4 "Jakob".

В музея посетителите могат да пътуват назад във времето с около 100 Volvo класики и концептуални коли, разработени под мотото на иновативната безопасност. В допълнение към автомобилите можете да се видят и търговски превозни средства, автобуси и строителни машини, тъй като музеят Volvo се управлява съвместно от Volvo Cars и Volvo AB.

Двата абсолютни фаворити на публиката в музея са концептуални автомобили. Единият е Volvo YCC (Your Concept Car) от 2004 г., което е първото Volvo, разработено от екип, състоящ се изключително от жени. Всъщност Volvo YCC не беше само автомобил-мечта за жени, неговият готин и спечелили редица награди дизайн впечатли и мъжете.

Изложбата документира и традиционната безопасност на превозните средства на производителя - в музея са обяснени почти всички нововъведения в областта на безопасността на автомобила, като защита от страничен удар със странични въздушни възглавници, въведени във Volvo 850 през 1995 г., или напредъкът, постигнат в защитата на малките, като например първата задна детска седалка в Volvo 144 от 1972 г.

Експонатите включват и животоспасяващия триточков предпазен колан, разработен от инженера Нилс Болин и представен за първи път през 1959 г. в моделите Volvo PV544 и Volvo P120 Amazon.

Музеят на Volvo (адрес Arendals Skans, 40508 Гьотеборг) временно е затворен по време на пандемията на Корона, но иначе е отворен всеки ден с изключение на понеделник. Актуалните новини и подробна информация за събития и експонати са достъпни онлайн на www.volvomuseum.com.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: