ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Китайско-индийският електрически SUV NIO ES8 тръгна в продажба - видео

like0 unlike0
Auto-Press 11 Jul 2018 Новини
142
0

Китайско-индийският електрически SUV NIO ES8 тръгна в продажба - видео

Китайско-индийският електрически SUV NIO ES8 тръгна в продажба - видео
/add_images/news/072018/s_1531292410_430.jpg
  1. Китайско-индийският електрически SUV NIO ES8 тръгна в продажба - видео
  2. Китайско-индийският електрически SUV NIO ES8 тръгна в продажба - видео
  3. Китайско-индийският електрически SUV NIO ES8 тръгна в продажба - видео
  4. Китайско-индийският електрически SUV NIO ES8 тръгна в продажба - видео

Съвсем пресният SUV NIO ES8, дело на китайски стартъп, тръгна в продажба в Поднебесната империя. Машината е разработена с помощта на индийската компания Tata Technologies и е напълно електрически SUV пълен с напредничави технологии.

Компаниите NIO и Tata Technologies стартираха алианса си в средата на 2015-а, като индийците помагат на китайците в развитието на основните инженерни аспекти, като структура на купето, определяне на дължината на живота на модела, напредничав инженеринг на производството и свързаност на машината. Двете страни в алианса работят върху цяла гама концепти с оптимизирана маса чрез използването на напредничави материали.

NIO ES8 е с изцяло алуминиева конструкция и то не съвсем обикновенна. Първо ползва като основен материал алуминиева сплав 7003 series използвана в космическата индустрия и второ превъзхожда досегашните показатели за подобен тип каросерия и се превърна от концепт в готов за конвейера автомобил в рекордно кратко време. В същото време дизайнерите са поработили много здраво върху аеродинамиката на купето и са постигнали много сериозният резултат за автомобил тип SUV – Cd 0,29. Всъщност същият аеродинамичен коефициент има Jaguar I-Pace, но той всъщност има силует на спортно купе.

NIO ES8 ползва акумулатор с капацитет от 70 кВтч, съставен от плоски клетки на VDA, които предлагат много висока плътност на насищане с енергия и издържат над 2000 цикъла зареждане разреждане. Машината е с пълно задвижване с два мотора – по един за всяка ос, предлагащи обща мощност от 480 кВт/652 к.с. и максимален въртящ момент от 840 Нм

Това позволява на електрическият SUV да се ускорява от място до 100 км/ч за точно 4.4 секунди. Пътническите места са седем, а пробегът с едно зареждане надхвърля 500 км при постоянна скорост на движение от 60 км/ч. Пробегът изчислен по цикъла NEDC е 355 км. Пълното презареждане от стандартна 220-волтова мрежа отнема осем часа, а бързото до 80% капацитет около час. За пръв път при седемместен електрически SUV се предлага и система за бързо заменяне на акумулатора - NIO Power, която позволява замяната да става за само три минути.

В ES8 NIO представя и NOMI, първата система за свързаност за лек автомобил тип AI, която използва връзка in-car и “облак”. Системата “контактува” с пътниците в автомобила и всъщност предлага “емоционален приятел на пътниците на пътя”. Другата новост е системата NIO Pilot, комплексен помощник на водача, който използва 23 сензора, трифокусна камера за гледане напред, четири камери за пълен изглед на околността, радари работещи с 5 мм вълна, 12 ултразвукови сензора и камера за наблюдение на водача.

Цените на автомобила тръгват от 448 000 юана (около $68 000), но има опция за лизинговане на акумулатора, което намалява цената, както и достъп до станции за бързата му замяна. За сравнение цената на Tesla Model X тръгва от 836 000 юана след начисляването на вносното мито. Производството на ES8 ще се прави от компанията Jianghuai Automotive Corporation (JAC) защото NIO засега няма собствена фабрика.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: