ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 14 Feb 2020 Новини
50
0

Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)

Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
/add_images/news/022020/s_1581674403_890.jpg
  1. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  2. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  3. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  4. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  5. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  6. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  7. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  8. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  9. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  10. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  11. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  12. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  13. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  14. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  15. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  16. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  17. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  18. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  19. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  20. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  21. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  22. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  23. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  24. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  25. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  26. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  27. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)
  28. Kamiq : Пъстрото камъче на SKODA (Видео)

SKODA дължи основната част на пазарните си успехи през последните години на факта, че предлага изключително балансирани продукти на много разумни цени. Автомобилите на марката са с изчистен дизайн, без сериозни и противоречиви дизайн заигравки, с доказан и високо оценен от потребителите интериорен простор, хитроумни решения за удобство и повишаване на комфорта от портфолиото на Simply Clever портфолито си аксесоари, разнообразна двигателна гама и други.

Несъмнено, стилният и изчистен дизайн на автомобилите SKODA е сред основните достойнства не само на отделните модели, но и на марката като цяло, а в комбинация с доказалите се на пазара специални версии като SCOUT, Monte Carlo, SPORTLINE и изцяло новата SCOUTLINE, компанията предлага и доста сериозен набор възможности за изразяване на персоналността на клиентите си.

Тук е моментът да вмъкнем един от крилатите изрази на Мечо Пух: Колкото повече ... толкова повече, и на бял свят се появява изцяло новото моделно предложение на SKODA, наречено Kamiq. Защото, ако говорим за дизайн и възможности за персонализация, именно този компактен SUV е може би най-различното, което марката е представяла на пазара през последните няколко години.

Разработен на базата на модулната платформа MQB A0 на компанията-майка Volkswagen Group, Kamiq стъпва на пазара скоро след като това направи SCALA. Пропорционалната родствена връзка между двата автомобила няма как да бъде подмината, но SUV предложението идва с всички достойнства и плюсове, които гарантира повишеното отстояние от пътя, както и с редица сериозни дизайн различия.

Основната цел при разработката на SKODA Kamiq е била моделът да комбинира предимствата на SUV автомобилите с тези на компактните модели. Основните габарити на автомобила са дължина 4241 мм, ширина 1793 мм и височина 1531 мм, а междуосието е 2651 мм. С товарна вместимост от 400 литра (1395 литра при сгънати задни седалки), моделът предлага и достатъчно простор за пътниците на задните седалки, които ще могат да разчитат на свободно пространство от 73 мм в областта на колената си.

Говорейки за интериора на Kamiq трябва да споменем това, че той предлага възможности за персонализация, каквито не сме свикнали да виждаме в автомобил на SKODA. Само рамките на въздуховодите могат да бъдат изпълнени в пет цветови варианта, декоративните ластни са налични в 8 варианта, а допълнителна атмосфера може да бъде постигната с трите цветови предложения да системата за индиректно осветление на вътрешността.

Правейки крачка встрани от приетото за стандарт, от SKODA предлагат също така няколко варианта на конфигурацията на седалките с различни материали, цветове и шевове, и дори стигат до подобни измерения, че са предвидени три различни модела волан- базов, кожен и спортен със скосена долна част.

Всички тези елементи могат да бъдат съчетани също така с високо позиционирана в средната част на предното табло бордова инфо-комуникационна и мултимедийна система, а при избор на Virtual Cockpit опцията, водачът може да разчита на 10.25-инчов екран.

В зависимост от предпочитанията си и нивото на изпълнение, SKODA KAMIQ идва в конфигурация с 16- до 18-цолови джанти, в това число и специално аеродинамично оптимизирани Aero модела. Потребителите могат да разчитат също така и на два варианта на изпълнение на предните и задните светлинни блокове- изцяло диодно и с диодни основни светлини, като при избор на Full LED пакета, в екипировката са включени и динамични мигачи.

SCALA и KAMIQ са пионерни за SKODA модели не само като имена, но и в резултат на това, че при именно при тях дебютират няколко изцяло нови за марката технологии. Двата автомобила са първите, в оборудването на които се предлага системата Wireless SmartLink, която гарантира още по-елегантно решение по отношение на синхронизирането на мобилен телефон чрез Apple CarPlay и Android Auto с бордовата система на автомобила.

До момента, за свързването на мобилен телефон с интегрираната бордова система SmartLink беше необходим USB кабел. Новата технология осъществява сдвояване с помощта на Bluetooth връзка, а комуникацията между двете системи се осъществява посредство безжична мрежа и е автоматична при последващо влизане в автомобила.

Удобството за потребителите става още по-високо в комбинация с наличната система за безжично зареждане на телефони, при която е необходимо мобилното устройство (стига да поддържа технологията) само да бъде поставено в съответното гнездо.

Друга иновативна и пионерна за SKODA система, която дебютира при SCALA и KAMIQ е виртуалният бордови асистент Лаура. С изговарянето на фразата "Okay, Laura", бордовата система влиза в режим на дигитална асистенция с гласово разпознаване на шест езика (английски, немски, испански, френски, италиански и чешки), като предлага работа с навигационната и аудиосистемата, а от марката обещават в скоро време и допълнителни функционалности.

Интересна особеност и удобство при новата система на SKODA е фактът, че тя поддържа прекъсване на диалога с Лаура по всяко време, като това елеминира необходимостта от изчакване на отговор от страна на асистента, за да бъде подадена нова реплика от страна на човека. От SKODA споделят също така, че вместо да бъде напълно заглушен, звукът на аудиосистемата се намалява и увеличава динамично по време на комуникация с бордовата система.

SKODA KAMIQ се предлага и с богат набор класически системи за активна и пасивна безопасност, в това число до девет предпазни въздушни възглавници, Front Assist и Lane Assist за избягване на удар, адаптивен круз контрол, Crew Protect Assist за допълнително обезопасяване на пътниците в случай на инцидент, паркинг асистент и други, но разполага и с хитроумни решения от Simply Clever семейството си като допълнителна защита на ръбовете на вратите, интегрирана фуния на резервоарчето за течността за чистачките, теглич с електронно управление, стъргалка за лед, LED фенерче в багажника и много други.

Отново подобно на SCALA, SKODA KAMIQ предлага възможност за поръчка и във версия с допълнителен контрол на окачването, който предлага работа в два отделни режима- нормален и спортен.

Подобно на останалата част от екипировката си, KAMIQ стъпва на българския пазар с богат набор задвижвания. Бензиновите варианти са два- еднолитров TSI с 95 и 115 конски сили, и 1.5 литров TSI със 150 конски сили, като еднолитровият мотор е на личен и в двугоривен вариант TSI G-TEC (LPG) с 90 конски сили и предвиден от българските представители на SKODA интересен еко бонус при връщане на стар автомобил. За феновете на дизеловите задвижвания, KAMIQ е наличен и в такава конфигурация- 1.6 TDI със 115 конски сили. В зависимост от избора си, клиентите могат да разчитат на 5- и 6-степенна ръчна предавателна кутия или седемстепенна роботизирана.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: