ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

На днешната дата преди близо 100 години Lincoln Motor Company дава старт на своето производство

like0 unlike1
26 Jan 2013 Новини
458
0
На днешната дата преди близо 100 години Lincoln Motor Company  дава старт на своето производство

1885 – в Лондон се ражда сър Хари Рикардо, основател на Ricardo Consulting Engineers Ltd. Той е допрнесъл изключително много за развитието на дизеловите двигатели. С двигател създаден от сър Хари Рикардо се оборудва и първия в света сериен дизелов автомобил Citroen Rosalie. Компанията и досега работи и се развива в тази област. 

1891 – в Кьолн почива немския инженер и изобретател Николаус Август Ото (Nikolaus August Otto) – бащата на четиритактовия двигател с вътрешно горене.

1900 – в Малме, Швеция е основана компанията Maskinfabriksaktiebolaget Scania. В началото тя започва да произвежда велосипеди, но не след дълго Scania става производител на леки автомобили и камиони. В днешни дни компанията произвежда едни от най-добрите камиони в света.

1906 – братята Стенли, собственици на компания за производство на парни автомобили, изпитват своя паромобил „Wogglebug” на Ормонд Бийч, Флорида (Ormond Beach, Florida). Автомобила е управляван от Фред Мариот (Fred Marriott) и поставя рекорд за автомобил с парна тяга 127.659 mph – 205,45 км/ч.

1920 – даден е старт на производството в Lincoln Motor Company. Компанията е основана през август 1917 г. от Хенри Лиланд и сина му Уилфред. Преди да създаде компанията Lincoln Motor Company, Хенри Лиланд работи за Cadillac. В компанията първоначално се произвеждат авиодвигатели, но след войната Лиланд решава да организира производството на луксозни автомобили. 

2010 – холандския Spyker купува шведската компания Saab Automobile AB от General Motors, след което променя името на SAAB Spyker Cars.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: