ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

На днешната дата преди близо 100 години Lincoln Motor Company дава старт на своето производство

like1 unlike0
Владислав Георгиев 26 Jan 2013 Новини
458
0
На днешната дата преди близо 100 години Lincoln Motor Company  дава старт на своето производство

1885 – в Лондон се ражда сър Хари Рикардо, основател на Ricardo Consulting Engineers Ltd. Той е допрнесъл изключително много за развитието на дизеловите двигатели. С двигател създаден от сър Хари Рикардо се оборудва и първия в света сериен дизелов автомобил Citroen Rosalie. Компанията и досега работи и се развива в тази област. 

1891 – в Кьолн почива немския инженер и изобретател Николаус Август Ото (Nikolaus August Otto) – бащата на четиритактовия двигател с вътрешно горене.

1900 – в Малме, Швеция е основана компанията Maskinfabriksaktiebolaget Scania. В началото тя започва да произвежда велосипеди, но не след дълго Scania става производител на леки автомобили и камиони. В днешни дни компанията произвежда едни от най-добрите камиони в света.

1906 – братята Стенли, собственици на компания за производство на парни автомобили, изпитват своя паромобил „Wogglebug” на Ормонд Бийч, Флорида (Ormond Beach, Florida). Автомобила е управляван от Фред Мариот (Fred Marriott) и поставя рекорд за автомобил с парна тяга 127.659 mph – 205,45 км/ч.

1920 – даден е старт на производството в Lincoln Motor Company. Компанията е основана през август 1917 г. от Хенри Лиланд и сина му Уилфред. Преди да създаде компанията Lincoln Motor Company, Хенри Лиланд работи за Cadillac. В компанията първоначално се произвеждат авиодвигатели, но след войната Лиланд решава да организира производството на луксозни автомобили. 

2010 – холандския Spyker купува шведската компания Saab Automobile AB от General Motors, след което променя името на SAAB Spyker Cars.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари