ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

На днешната дата е роден известният автомобилен инжинер Янош Чонка

like2 unlike0
Владислав Георгиев 22 Jan 2013 Новини
213
0
На днешната дата е роден  известният автомобилен инжинер  Янош Чонка

1852 - в унгарския град Сегед (Szeged) в семейството на известен в града ковач се ражда бъдещият инженер Янош Чонка (Janos Csonka). През 1893 с колегата си Донат Банки (Donat Banki) разработват и получават патент за карбуратор за стационарни двигатели.

1904 - официално прекратява съществуването си детройтската компания за производство на двигатели Buick Motor Co. Бенджамин Бриско продава своите акции в компанията на Flint Wagon Works. Седмица след прекратяване на съществуването на Buick Motor Co. Of Detroit е регистрирана Buick Motor Co. Of Flint и така се извършва прехвърлянето на компанията от Детройт във Флинт.

1959 - в дъждовното януарско утро по време на поредното състезания в английския град Гилфорд заради несправяне с управлението на своя любим Jaguar, загива автомобилния състезател Джон Майкъл Хоторн (1929 - 1959). Той остава в историята на британския автомобилен спорт като първия британски пилот - световен шампион във Формула 1.

1969 - въоръжен с два пистолета и облечен в униформа от тогавашнта милиция 21-годишния военнослужещ Виктор Илин извършва опит за покушение над правителствен кортеж, в който се намира тогавашния генерален секретар на ЦК КПСС Леонид Илич Брежнев. За 6 секунди Илин успява да изстреля 16 патрона в един от автомобилите. Ранени са шофьора и един офицер от кортежа. Атентатора е заловен веднага и отведен в Любянка (неофициалното назване на тогавашното управление на КГБ и държавните служби за сигурност).

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари