ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Как да намерите правилната кола за вашата ваканция?

like0 unlike0
Auto-Press 26 Jun 2020 Новини
62
0
Как да намерите правилната кола за вашата ваканция?

По времето на Коронавирусът автомобилът е все по-популярен и предпочитан като средство за пътуване. В проучване на института за пазарни проучвания Appinio от името на heycar 62 процента от анкетираните заявиха, че пътуването с кола е станало по-привлекателно в сравнение с предходната година и че избягват обществения траспорт. Но как да отидете на почивка с кола през 2020 г.? И кое превозно средство ще е най-подходящо за кое пътуване и кой тип ваканция?

„За мнозина личните преживявания в ситуацията с корона са променили начина, по който гледат на собствения си автомобил“, казва Никола Кьон, главен директор по клиентите и маркетинга в heycar 62 - „Той се приема като отделно убежище за себе си и семейството.“

За 39 процента от анкетираните, значението на притежаването на автомобил се е увеличило. Притежаването на автомобил е по-малко важно само за 8,0 процента от анкетираните, отколкото през 2019 г. Това твърдение се основава главно на избягването на градския транспорт и страха от заразата там от Covid-19. „В допълнение към чисто практическите съображения, този аспект на емоционална защита играе роля за засиленото желание да отидете на почивка с кола“ - казва Кьон.

Но коя кола е идеалният спътник за успешно ваканционно пътуване? Разбира се, това зависи и от вида на пътуването. Ванът завладява сърцата на семейства готови за ваканция с приключения. С много място за багаж, храна и играчки, микробусът е идеалният спътник в пътуването.

Транспортери като Volkswagen T5 или Mercedes V300 предлагат комфорт и гъвкавост едновременно - не само по пътя към вашата ваканционна дестинация, но и на мястото, за да стигнете до плажа с дете и комплекта за боулинг. Микробусите са и най-добрите спътници във всяко приключенско пътуване. Класиката е, разбира се, VW T-серията. Те могат да бъдат наети и в интернет портали на приемливи цени. heycar.de предлага VW T5 например за 9000 евро с включена гаранция.

"Но също така знаем от нашите дилъри, че все повече частни лица търсят малки микробуси, като Citroen Berlingo, VW Caddy или Mercedes Citan" - казва Кьон. Всъщност проектирани като професионално превозно средство за малък бизнес, частните регистрации и в тази категория се увеличават. „Тук интересът вече не е колата, а ваканцията, която е най-добре възможна с нея“ - обяснява Кьон.

,

Голямото количество пространство, което се предлага в микробус, също е контра аргумент, особено за тези, които живеят в града. Мястото за паркиране е малко и рядко се намира в градските райони. Компактният автомобил може да бъде добра средна позиция. За да може то да е подходящо за ваканция, превозното средство трябва да е подходящо за ежедневна употреба и да не е твърде голямо, но в същото време да има достатъчно място за багаж.

Интересен вариант е Mini Clubman. Подходящи употребявани превозни средства се предлагат в Интернет за около 10 000 евро от дилъри. Ако склоновете по пътя, които ви очакват ще са по-стръмни, в допълнение към пространството за багаж се изисква и мощност. Например, серия 1 на BMW може да предложи достатъчни запаси от мощност - и тук по-”младите” използвани коли се предлагат за около 10 000 евро.

Но има ли смисъл да организирате покупка на кола след ваканция? „Във всеки случай трябва да помислите дали планирате да използвате превозното средство в бъдеще, дали това се вписва във вашето житейско планиране?

“Ежедневният живот е разбира се много важен " - обяснява Кьон - “Поглеждайки към времето, виждам привлекателни моменти за идването на повече купувачи, търговията е в настъпление и иска отново да компенсира бизнеса си след блокирането. Съответно на търсенето все повече атрактивни оферти ще очакват клиентите. Един поглед върху офертите определено може да си струва “ - казва Кьон.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: