ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Къде “умират” дизелгейт колите на Volkswagen? - видео

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2018 Новини
72
0
Къде “умират” дизелгейт колите на Volkswagen? - видео

Може би най-голямата автоморга в света на една компания е тази на концерна Фолксваген в Колорадо, край пистата Pikes Peak International Raceway. Около нея са наслагани табелки с надписи “Влизането забранено” и “Свободна от дронове зона”.

Това е наистина гигантско по размерите си пясъчно поле, приютило десетки хиляди дизелови автомобили с лъжливия софтуер на марките VW и Audi TDI, очакващи по-нататъшната си съдба. Гледката е наяистина впечатляваща!

Десетки хиляди коли и кросовъри производство на концерна VW бяха изкупени обратно от собствениците им и са паркирани в тази ограмна автоморга в покрайнините на Колорадо Спрингс, щата Колорадо. Дизеларките са паркирани разпределено по модели. По-голямата част от тях са от модела Jetta седан, другите са комбита и Passat. Освен тях се виждат кросовъри от сорта на Audi Q7 и Volkswagen Tiguan.

Обратното изкупуване на частните автомобили се наложи на автопроизводителя след като през септември 2015-а година беше разкрита порочната практика на германците да манипулират резултатите от федералните щатски тестове за чистота на отработилите газове с помоща на специален софтуер в дизеловите автомобили на Volkswagen, Audi и Porsche моделни изпълнения от 2008-а 0 2015-а година.

Каква е съдбата на всичките тези коли? Някои от тях, получили разрешение за това от федералната екологична агенция ЕРА, ще бъдат ремонтирани с обновен софтуер, за да отговарят на щатските стандарти и препродадени като втора ръка. Но доста от останалите нямат да имат този късмет. Въпрос на финансова сметка е дали ще бъдат изкарани от страната към други пазари или ще останат да дочакват края си в природните условия на Колорадо.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: