ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

JAGUAR LAND ROVER СЪЗДАВА СЕДАЛКА ОТ БЪДЕЩЕТО

like0 unlike0
Auto-Press 17 Jan 2020 Новини
224
0
JAGUAR LAND ROVER СЪЗДАВА СЕДАЛКА ОТ БЪДЕЩЕТО

Тя имитира усещане за движение и намалява рисковете за здравето

• Иновативната технология спомага за намаляване на рисковете за здравето, причинени от седенето твърде дълго

• "Оформящата" седалка непрекъснато се настройва, за да оптимизира благосъстоянието на водача при дълги пътувания

• Леките промени, които се случват благодарение на механизми в пяната на седалките, симулират усещане за ходене
• Изследванията са част от ангажимента на Jaguar Land Rover да спомогне на обществото да води по-безопасен и здравословен начин на живот

Jaguar Land Rover разработва седалката на бъдещето - създадена да подобри благосъстоянието на водача, като се бори с рисковете за здравето, причинени от дългото време в седнало положение.

"Оформящата" седалка, разработена от отдела Body Interiors Research на Jaguar Land Rover, използва серия от механизми, вградени в пяната на седалката, които постоянно сменят своята позиция и карат мозъкът да мисли, че ходи. Тази технология е така разработена, че може да бъде пригодена различно за всеки шофьор и неговите спътници.

Повече от една четвърт от хората по света - 1,4 милиарда - водят все по-заседнал начин на живот. Това може да доведе до съкращаване на мускулите на краката, бедрата и седалището, причинявайки болки в гърба. Отслабените мускули също могат да бъдат причина за наранявания и напрежение.

Чрез симулиране на ритъма на ходене, движение, известно като тазова осцилация, технологията може да помогне за намаляване на рисковете за здравето от прекалено дълго седене при продължителни пътувания.

Д-р Стив Айли, главен медицински директор на Jaguar Land Rover, сподели: „Благосъстоянието на нашите клиенти и служители е в основата на всички наши технологични изследователски проекти. С помощта на нашата инженерна експертиза разработихме седалката на бъдещето, използвайки иновативни технологии, които не са били виждани досега в автомобилната индустрия. По този начин ние се ангажираме да се справим с проблем, който засяга хората по целия свят.”

Автомобилите Jaguar и Land Rover вече разполагат с най-новото в ергономичния дизайн на седалките - многопосочни настройки, масажни функции и климатичен контрол, поставени в цялата гама. Д-р Айли също така разработи съвети как да се регулира седалката, за да бъде гарантирано перфектното положение на тялото при шофиране - от премахването на обемисти предмети от джоба до позиционирането на раменете.

Изследването е част от ангажимента на Jaguar Land Rover за непрекъснато подобряване на благосъстоянието на клиентите чрез създаването на технологични иновации. Предишни проекти включват изследвания за намаляване на гаденето при пътуване и прилагане на ултравиолетова технология за спиране на разпространението на настинка и грип.

Събрани заедно тези усилия спомагат за достигането до Destination Zero: амбицията на Jaguar Land Rover да спомогне на обществото да води по-безопасен и здравословен начин на живот, а околната среда да стане по-чиста. По този начин компанията гради едно отговорно бъдеще за своите работници, клиенти и общности. Чрез неуморни иновации Jaguar Land Rover адаптира продукти и услуги, за да отговори на нуждите на бързо променящия се свят.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: