ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Jaguar Land Rover мести производството на Discovery в Словакия

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jun 2018 Новини
281
0
Jaguar Land Rover мести производството на Discovery в Словакия

Jaguar Land Rover премества производството на модела си Land Rover Discovery от завода си в Солихюл, Бирмингам в Словакия. Това съобщиха официално от автопроизводителя. Английският завод ще бъде преоборудван за производството на новото поколение електрически автомобили на компанията.

"Решението за преместването и потенциалната загуба на работни места в Обединеното кралство е тежко, но е част от нашата дългосрочна стратегия за глобално преобразуване на бизнеса ни.” - се казва в изявлението на компанията.

Производството на Discovery в Словакия трябва да тръгне по план в началото на 2019-а година. Информацията за подобно намерение на производителя не е някаква новост – беше обявена още през 2016-а година. За целта в Словакия се строи изцяло нов завод. Моделът се прави извън пределите на Обединеното кралство още в Чансу, Китай.

JLR има съглашение още с контрактния производител на автомобили Magna Steyr за производството на модела Jaguar E-Pace и изцяло електрическия I-Pace в Австрия. Решението за производство на електромоделите на компанията в Солихюл успокоява донякъде напрежението от очакваната загуба на работни места на острова.

От компанията обещават сериозни инвестиции в Англия и производство на следващия Range Rover Evoque в Хейлууд, Северна Англия, където се произвежда сега и Discovery Sport .

"Сериозната инвестиция и технологично преоборудване в Солихюл за производството на на следващото поколение топ-модели на Land Rover и преоборудването на завода в Хейлууд за следващия Evoque е доказателство че оставаме свързани едновременно с Обединеното кралство, преобразуването на компанията и с нейния растеж” - се казва още в съобщението на производителя.

От Jaguar Land Rover обещават електрифициране на всичките си модели от 2020-а година нататък, но отказва да съобщи дали сред моделите на Range Rover ще има напълно електрифициран вариант. Двата SUV-модела на компанията имат вече хибридни варианти.

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Приключи специализираната полицейска операция на Пътна полиция, насочена към пешеходците

Приключи специализираната полицейска операция на Пътна полиция, насочена към пешеходците

Приключи специализираната полицейска операция по спазване на правилата за движение по пътищата от пешеходците. Тя се проведе във...

Автосалон Женева 2019: TECHART GTstreet RS вдига 100 км/ч за 2.5 секунди

Автосалон Женева 2019: TECHART GTstreet RS вдига 100 км/ч за 2.5 секунди

Броени дни преди началото на международното изложение в Женева, специалистът в областта на силовия тунинг TECHART разпространи...

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

През тази година марката на Двойния шеврон закръгля цял век история – първият й автомобил се появява месеци след завършването на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: