ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Jaguar Land Rover мести производството на Discovery в Словакия

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jun 2018 Новини
281
0
Jaguar Land Rover мести производството на Discovery в Словакия

Jaguar Land Rover премества производството на модела си Land Rover Discovery от завода си в Солихюл, Бирмингам в Словакия. Това съобщиха официално от автопроизводителя. Английският завод ще бъде преоборудван за производството на новото поколение електрически автомобили на компанията.

"Решението за преместването и потенциалната загуба на работни места в Обединеното кралство е тежко, но е част от нашата дългосрочна стратегия за глобално преобразуване на бизнеса ни.” - се казва в изявлението на компанията.

Производството на Discovery в Словакия трябва да тръгне по план в началото на 2019-а година. Информацията за подобно намерение на производителя не е някаква новост – беше обявена още през 2016-а година. За целта в Словакия се строи изцяло нов завод. Моделът се прави извън пределите на Обединеното кралство още в Чансу, Китай.

JLR има съглашение още с контрактния производител на автомобили Magna Steyr за производството на модела Jaguar E-Pace и изцяло електрическия I-Pace в Австрия. Решението за производство на електромоделите на компанията в Солихюл успокоява донякъде напрежението от очакваната загуба на работни места на острова.

От компанията обещават сериозни инвестиции в Англия и производство на следващия Range Rover Evoque в Хейлууд, Северна Англия, където се произвежда сега и Discovery Sport .

"Сериозната инвестиция и технологично преоборудване в Солихюл за производството на на следващото поколение топ-модели на Land Rover и преоборудването на завода в Хейлууд за следващия Evoque е доказателство че оставаме свързани едновременно с Обединеното кралство, преобразуването на компанията и с нейния растеж” - се казва още в съобщението на производителя.

От Jaguar Land Rover обещават електрифициране на всичките си модели от 2020-а година нататък, но отказва да съобщи дали сред моделите на Range Rover ще има напълно електрифициран вариант. Двата SUV-модела на компанията имат вече хибридни варианти.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: