ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Интересна идея – зареждане от стълб на уличното осветление!

like0 unlike0
Auto-Press 26 Mar 2020 Новини
47
0
Интересна идея – зареждане от стълб на уличното осветление!

Добрата идея при зареждането на електрическите автомобили е, че може да се използва съществуващата мрежова инфраструктура. Нов проект в Обединеното кралство демонстрира ползите от това. В него Siеmens вгради зарядни станции в 24 лампи на разстояние от около половин миля /800 метра/ на авеню Съдърланд в Лондон. Участъкът от улицата беше прекръстен достатъчно подходящо на "Електрически авеню, W9."

Улицата се намира в лондонския квартал Уестминстър, който има повече места за зареждане от всички други във Великобритания - новата инсталация има 296 гнезда за зареждане в стълбовете на уличното осветление. Проектът е отговор на повишеното търсене – специално в Уестминстър се отбелязва 40% ръст на зареждането на електрически автомобили през 2019 г., според Siemens.

Зареждането от лампите може да бъде важно за жителите на града, въпреки че доста от шофьорите на електрически автомобили разчитат на зареждане в домашни условия. Но доста от жителите на града живеят в апартаменти без паркинг места извън улицата. Това означава, че именно те ще разчитат по-силно на възможноста за зареждане от публичната инфраструктура.

В Ню-Йорк например в ход, символичен за променящите се технологични тенденции, смятат, че телефонните кабини могат също да бъдат преобразувани в станции за зареждане. Логиката е понятна, тъй като телефонните кабинки излизат от употреба в ерата на мобилните телефони. За целта градските власти обявиха конкурс за намиране на нови начини за използване на телефонните кабинки и зарежданетона електрически автомобили беше едно от предложенията.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: