ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Идеи на служители на BMW Group доведоха до икономии от над 62 млн. евро

like0 unlike0
Auto-Press 24 Feb 2020 Новини
30
0
Идеи на служители на BMW Group доведоха до икономии от над 62 млн. евро

Най-добрата идея постига икономии от 39 млн. евро през първата година

През изминалата година предложенията за подобрения на служители на BMW Group са постигнали рекорден резултат в рамките на управлението на идеите CRE8. „Икономии от над 62 млн. евро благодарение на предложенията за подобрения от страна на служителите - това е най-високото постижение в рамките на управлението на идеите в BMW Group. През 2019 година постъпиха на 8 000 предложения за подобрения, като над една четвърт от тях бяха реализирани“, обясни Илка Хорстмайстер, Директор Човешки ресурси на BMW AG.

Особено силно като финансов резултат изпъкна едно от предложенията – внесено от двама сътрудници от Мюнхен. Те постигнаха увеличение на ефективността на функциите на Headunit, централния електронен управляващ блок на всеки актуален автомобил на BMW. Благодарение на това бе постигнат потенциал за икономии от 39 млн. евро само през първата година.

„При управлението на идеите се вижда какви са възможностите на служителите на компанията. Те са силно ангажирани при оптимизирането на процесите и са фундаментът на иновационната сила на BMW Group“, продължи Хорстмайер.

От над 80 години компанията възнаграждава необичайните идеи на своите сътрудници. Фокусът на управлението на идеите е поставен върху идеи извън конкретните им задачи. Служителите получават премии, когато тяхното предложение бъде реализирано. Размерът на премията зависи и от креативността и ангажимента на идеята, на повишаването на качеството, както и на икономическия ефект при реализацията. Това е от полза и за служителите: в конкретния случай служителите, предложили идеята, са получили максималната премия.

*Източник: www.bmw.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: