ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Hyundai и Canoo със съвместна платформа за електромобили

like0 unlike0
Auto-Press 12 Feb 2020 Новини
50
0
Hyundai и Canoo със съвместна платформа за електромобили

Hyundai Motor Group обяви, че компанията е постигнала споразумение с американската компания Canoo за съвместната разработка на модулна "скейтборд" платформа за бъдещи изцяло електрически автомобили на марките Hyundai и Kia.

Като страна в новото споразумение, Canoo ще участва с разработките си към момента, което ще даде възможност на Hyundai Motor Group да разработи различни като габарити и приложение решения, които да бъдат използвани от Hyundai и Kia според специфичните им нужди и изисквания, в това число и специфични транспортни решения.

"Скейтборд" модулната концепция на Canoo предлага сериозно преимущество по отношение на интегрирането на платформата, като предоставя допълнителна свобода по отношение на "надстройките" и конфигурациите, както и по отношение на скоростта на реакцията, с която Hyundai Motor Group може да реагира на евентуална рязка смяна в потребителските настроения и изисквания.

"Бяхме изключително впечатлени от скоростта и ефективността, с която Canoo разработиха своята иновативна архитектура за електромобили, което и ги превърна с отличен инженерен партньор за нас по пътя ни към трансформацията ни към лидер в бъдещата мобилна индустрия", коментира Алберт Бирман, директор на подразделението Развойна дейност на Hyundai Motor Group. "Ще си сътрудничим с инженерите на Canoo за разработката на рентабилна концепция за платформа на Hyundai, която ще бъде готова и за системи за автономно управление и пригодена за възприемане от масовия потребител".

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: